Potrivit site-ului companiei Tarom, pasagerii vor beneficia, incepand cu luna decembrie, de tarife mult reduse pentru calatoriile pe destinatiile din Romania. Astfel, pentru calatorii dus-intors la Baia Mare, Iasi, Oradea, Sibiu, Suceava si Targu Mures biletul a costa 38 euro, iat pentru Timisoara sau Cluj- 48 euro, informeaza NewsIn. Tarifele nu includ taxele, iar rezervarea biletelor se va face in limita locurilor disponibile.

Noile tarife au fost stabilite ca urmare a cercetarii de piata efectuate in perioada 15 octombrie-30 noiembrie prin reducerea preturilor cu 50% pe rutele interne, biletele avand valabilitate pana pe 15 decembrie.

Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat la inceputul lunii octombrie ca, din 15 octombrie, Tarom va reduce la jumatate pretul biletelor pe rutele interne. "Vrem sa facem o verificare practica a faptului ca mai multi pasageri cu bilete ieftine aduc acelasi profit ca pasagerii putini care cumpara bilete scumpe", a justificat atunci Radu Berceanu aceasta initiativa.

La sfarsitul lunii noiembrie, ministrul a spus ca va mentine tarife intermediare (reduse, dar cu mai putin de 50%), pentru cursele care s-au dovedit profitabile in urma acestui experiment. Berceanu a precizat ca veniturile companiei au scazut initial nu doar din cauza reducerii preturilor biletelor, ci si din cauza lipsei de informare a calatorilor, care nu stiau ca pretul biletelor a scazut. "Situatia a revenit rapid la normal, chiar mai repede decat ne-am asteptat", a declarat Berceanu.