Autoritatea Nationala pentru Turism a ajuns la doua conducere interimara, dupa demisia din 7 decembrie, a presedintelui interimar Livia Sima, care nu si-a putut pastra functia, dupa iesirea conservatorilor de la guvernare, desi renuntase la calitatea de membru al PC.

Prin ordinul ministrului transporturilor din data de 7 decembrie 2006, atributiile presedintelui Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) au fost preluate de catre Octavian Arsene, director general in cadrul ANT, a anuntat un comunicat al ANT.

"Pentru clarificarea situatiei referitoare la conducerea Autoritaati Nationale pentru Turism, precum si pentru evitarea eventualelor confuzii, dorim sa facem urmatoarea precizare: prin ordinul Ministrului Transporturilor, Constructiilor si Turismului numarul 2368 din data de 7 decembrie 2006, atributiile presedintelui Autoritatii Nationale pentru Turism au fost preluate de catre domnul Octavian Arsene, director general in cadrul Autoritatii Nationale pentru Turism, pana la nominalizarea, prin decizie a primului ministru, a presedintelui Autoritatii Nationale pentru Turism", se afirma in comunicatul ANT, remis NewsIn.

Deputatii au decis miercurea trecuta ca Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) sa treaca din subordinea Ministerului Transporturilor in cea a Cancelariei Primului Ministru. Propunerea legislativa, initiata de un grup de parlamentari PSD si PRM, prevede ca ANT trebuie sa treaca din subordinea Ministerului Transporturilor in cea a Cancelariei primului ministru, data fiind importanta domeniului reglementat, revenind astfel la o situatie care a mai fost valabila in timpul Cabinetului condus de Adrian Nastase.

Initiatorii au denuntat slaba valorificare a potentialului turistic din Romania, facand o comparatie cu tarile vecine. Ei au sustinut ca Ministerul Transporturilor are deja o serie de atributii foarte importante, astfel ca scoaterea ANT din subordinea acestuia va contribui la o mai buna coordonare si eficientizare a activitatii Autoritatii.

Patronatele din turism au cerut, inca din luna august, reinfiintarea Ministerului Turismului sau trecerea Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) in subordinea directa a primului ministru. "Este esential ca institutia guvernamentala de resort si persoana care asigura conducerea acesteia sa aiba un nivel de reprezentare corespunzator caracteristicilor turismului, ca ramura deosebit de complexa sectorial. in raport cu etapa in care ne aflam, cu starea turismului, potrivit informatiilor furnizate de ANT, dar si cu presiunile iminentei integrari europene, consideram necesara si oportuna revenirea la organizarea acestei institutii ca Minister al Turismului sau trecerea ANT in subordinea directa a primului ministru", se afirma intr-un comunicat semnat de mai multe organizatii patronale din turism.

Premierul a semnat, recent, eliberarea din functie a Liviei Sima, presedinte interimar al Autoritatii Nationale pentru Turism, chiar daca aceasta a ales sa plece din Partidul Conservator pentru a-si pastra functia executiva.

Livia Sima, vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism, a asigurat interimatul la conducerea Autoritatii din data de 1 august 2006, cand fostul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Ovidiu Marian, si-a depus demisia, in urma unui conflict cu patronatele din turism si dupa publicarea de catre ANT documentului privind Strategia de dezvoltare a turismului romanesc in perioada 2007-2013, document care analiza punctual starea critica a turismului si arata ca Romania este "clar depasita" de Ungaria, Cehia, Bulgaria, Croatia, Polonia si Slovacia in privinta indicelui de competitivitate al industriei turistice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri