Vacantele in insulele grecesti, in Antalya si Bodrum din Turcia, Tenerife si Mallorca din Spania, Split din Croatia, cu zbor charter din Bucuresti, Iasi si Cluj-Napoca sunt cele mai cautate pentru sezonul 2018.

Pe regiuni, in functie de rezervarile turistilor, romanii din nordul tarii merg mai mult in Grecia, cei din estul si sudul tarii in Turcia, in timp ce vestul tarii prefera Spania, potrivit unui studiu realizat de turoperatorul Cocktail Holidays.

In regiunea Moldova, cele mai cautate destinatii sunt: Grecia (insulele Rodos, Zakynthos), Cipru, Spania, cu zbor charter din Iasi. Turistii moldoveni au, in medie, un buget de 650 de euro/persoana, iar cei mai multi prefera sa calatoreasca in grupuri mari, cu familia si prietenii.

In Ardeal, cele mai multe vacante vandute sunt pentru Spania, in top fiind faimoasa insula Mallorca, pentru care turistii aloca un buget de cel putin 750 de euro/persoana. Turistii din vestul tarii sunt mai pretentiosi si aleg vacanta dupa o documentare amanuntita.

Romanii din sudul si estul tarii aleg ca destinatie de vacanta Bodrum, Tenerife, dar si Ibiza Greciei, Mykonos, pentru care aloca 799 de euro de persoana, stiind ca vor avea o vacanta de neuitat, cu servicii excelente. O alta destinatie preferata de ei este Peninsula Peloponez, cea mai traditionala zona a Greciei, oferita in premiera pe zbor charter din aceasta vara, la tarife care pornesc de la 399 de euro/persoana vacanta de sapte nopti.

Vacantele pe charter in Turcia, si, in special, in zona Bodrum, pe care romanii pare sa o redescopere, sunt cele mai cautate la Bucuresti. Bucurestenii sunt dispusi sa cheltuiasca in medie 590 de euro/persoana pe un sejur la hotelurile all inclusive si cumpara cel putin o excursie optionala, cu preturi de la 25 de euro la 150 de euro.

Din Bucuresti pleaca mai multe curse charter spre Grecia, Turcia, Spania, Cipru, Croatia, Emiratele Arabe Unite, Muntenegru si Egipt.

"Odata cu cresterea bugetelor alocate pentru vacante, observam si o crestere a interesului fata de destinatia aleasa, turistii sunt mai documentati, mai dornici de experiente noi si dispusi sa cheltuiasca mai mult in vacante, pentru activitati la destinatie. Vorbim astfel despre turisti mai educati, mai selectivi si mai preocupati de calitatea serviciilor achizitionate", a declarat Dan Goicea, manager Cocktail Holidays.

Sursa foto: bikerridelondon / eFesenko

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri