Airbnb a anuntat ca nu va mai prezenta oferte din coloniile israeliene din Cisiordania. Decizia afecteaza circa 200 de oferte si va intra in vigoare in zilele urmatoare.

Coloniile israeliene din teritoriile din Cisiordania ocupate de Israel dupa razboiul din 1967 nu sunt recunoscute ca legale de comunitatea internationala, transmite Reuters, citat de Agerpres. Palestinienii le considera obstacole in calea infiintarii statului palestinian si au cerut de mai multa vreme retragerea de pe Airbnb a ofertelor din colonii. In Cisiordania si in estul Ierusalimului traiesc circa 500.000 de israelieni si peste 2,6 milioane de palestinieni.

"Am conchis ca ar trebui sa eliminam ofertele din coloniile israeliene din Cisiordania ocupata, care sunt principalul obiect al disputei dintre israelieni si palestinieni", arata site-ul de internet al Airbnb.

Ministrul israelian al turismului, Yariv Levin, a apreciat ca decizia serviciului de intermediere online este "cea mai jalnica dintre capitularile jalnice in fata eforturilor de boicot". El a declarat la o televiziune preluata de Reuters ca Israelul nu a fost anuntat in prealabil despre decizia Airbnb si ca va reactiona prin sustinerea in instantele din SUA a reclamatiilor colonilor care ofereau locuinte de inchiriat prin intermediul portalului.

Airbnb, cu sediul in San Francisco, intentioneaza sa isi listeze actiunile la bursa anul viitor.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri