British Airways va face, joi, un "plan" al curselor spre Romania care vor fi anulate, in conditiile in care negocierile cu sindicatul T&g au fost intrerupte, iar in zilele de 30 si 31 ianuarie personalul de zbor va declansa o greva, au decalat pentru NewsIn reprezentantii companiei aeriene.

Potrivit surselor citate, compania va realiza, in cursul zilei de joi, o analiza pentru a realiza un plan al curselor aeriene din Romania care vor fi afectate de greva anuntata de sindicatul Transport and General workers Union (T&G) pentru zilele de 30 si 31 ianuarie, 5, 6, 7 si 12, 13, 14 februarie, negocierile fiind intrerupte.

Conducerea companiei, la o zi dupa discutiile secretarului general adjunct T&G, Jack Dromey, cu reprezentanti ai insotitorilor de bord si membri ai sindicatului, si-a exprimat regretul cu privire la insuccesul negocierilor care au avut ca scop evitarea grevei, se arata intr-un comunicat remis agentiei NewsIn, joi, de British Airways.

Suntem extrem de dezamagiti de refuzul sindicatului T&G de a raspunde pozitiv la o serie de propuneri serioase de rezolvare a doua dintre problemele revendicate. Am acceptat propunerea T&G de a imbunatati aplicarea politicii de management al absentelor si am inaintat o solutie cu privire la salarizare, insa sindicatul T&G ne-a respins pozitia din start. in schimb, sindicatul a decis sa confirme o incetare a activitatii personalului de zbor timp de 48 de ore saptamana viitoare, afectand astfel planurile a sute de mii de pasageri. Daca sindicatul acorda seriozitate rezolvarii disputei pe cale pasnica, acesta trebuie sa renunte la confruntari si sa sprijine propunerea noastra de mediere ACAS, pentru gasirea unui consens, a declarat directorul executiv British Airways, Willie Walsh.

Sindicatul T&G a informat compania ca va recomanda intrarea in greva a personalului de zbor British Airways in datele de 30 si 31 ianuarie, 5, 6, 7 si 12, 13, 14 februarie, renuntandu-se la greva din 29 ianuarie.

Compania aeriana britanica British Airways a anuntat joi ca isi anuleaza toate zborurile cu plecare de pe aeroportul Heathrow si Gatwick in zilele de 30 si 31 ianuarie, din cauza unei greve a personalului, informeaza AFP. Potrivit comunicatului publicat pe site-ul companiei, British Airways ofera pasagerilor care cumparasera bilete direct de la BA pentru aceste zile posibilitatea de a le folosi la o data ulterioara sau de a le fi returnata contravaloarea lor.

British Airways a solicitat, la inceputul saptamanii, sprijinul serviciului de mediere ACAS, pentru a evita declansarea grevei cu care ameninta sindicatul personalului de zbor T&G. Operatorul britanic s-a aratat dispus sa se intalneasca cu oficialii ACAS (Advisory Conciliation and Arbitration Service), organizatie din Marea Britanie care are ca scop imbunatatirea relatiilor de munca, pentru a gasi o cale de rezolvare a disputei si pentru a nu fi perturbate planurile de zbor a sute de mii de pasageri anuntata de oficialii sindicatului T&G. Reprezentantii companiei aeriene britanice sustin ca declansarea unor actiuni de greva va cauza o perturbare masiva a zborurilor pentru pasageri, generand totodata pierderi financiare inutile, intr-un moment

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri