O companie aeriană cere dovada vaccinării anti-COVID înainte de a călători

Turismul este una dintre cele mai afectate industrii de pandemia de COVID-19. Închiderea granițelor și restricționarea circulației a pus la pământ industria turistică. După luni de zile de blocaje, IATA și companiile aeriene speră să reia zborurile la capacitate maximă doar în contextul în care pasagerii vor putea fi testați înainte de fiecare zbor, scrie airlinestravel.ro.

Dacă în 2020 se poate călători în baza unui test negativ de COVID-19, în 2021, cel mai probabil, se va putea călători în baza dovezii unui vaccin impotriva noului coronavirus.

În măsura în care tot mai multe vești bune vin de la producătorii de vaccinuri anti-COVID, apare ideea de a călători doar dacă faci dovada vaccinării pentru noul coronavirus.

Compania aeriană Qantas, prin vocea CEO-ului Alan Joyce, este fermă pe poziție: vaccinați-vă sau stați acasă!. Odată cu demararea procesului de vaccinare impotriva COVID-19, la bordul avioanelor sale vor putea urca doar cei ce vor face dovada vaccinării.

A fost vehiculată și ideea unui pașaport de vaccinare, care să certifice că vaccinul a fost făcut. Astfel, la fiecare călătorie internațională, pasagerii pot fi verificați în timp real dacă au vaccinul făcut. Logistic vorbind, este o măsură rapidă de verificare / validare.

Citeste si:
Compania aeriană care vinde bilete ”spre nicăieri”
Compania aeriană care vinde...

Iar ideea lansată de Alan Joyce cu siguranță va fi preluată și implementată de întreaga industrie aviatică, însă va fi doar o chestiune de timp în funcție de startul vaccinării.

Acum rămâne de văzut cum vor primi pasagerii aceste măsuri. Conform unor statistici internaționale, tot mai mulți oameni devin sceptici cu privire la vaccinul împotriva noului coronavirus. În Franța, de exemplu, doar 54% din populație ar accepta să fie vaccinați. Și în Australia procentul celor ce ar accepta vaccinul e în scădere, ajungând la 79%, față de 88% cât era în august.

Citeste si:
Ce măsură a gândit o companie aeriană pentru cei care nu vor să...
La ce măsură s-a gândit o...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri