Când vom putea merge din nou în vacanță. Ce spun experții

Lansările de vaccin, precum și creșterea numărului de persoane vaccinate oferă, în mod cert o speranță că lucrurile vor reveni tot mai mult la normalul la care sperăm cu toții pentru a reuși să facem loc în viața noastră și distracției și călătoriilor. Cu toate acestea, suntem încă departe de probleme pentru că pandemia încă nu a slăbit încă din intensitate.

În timp ce experții se declară optimiști cu privire la relaxare, de fapt situațiile diferă foarte mult de la un loc la altul, de la o țară la alta. Mai mult, totul depinde acum de menținerea sub control a îmbolnăvirilor care au loc ca urmare a răspândirii noilor tulpini ale coronavirusului.

Cu atâta incertitudine care încă nu ne părăsește, cel mai recomandat, în majoritatea părților lumii este totuși să rămâi acasă, pentru a fi 100% în siguranță. Asta cel puțin pentru moment pentru că în viitor, lucrurile par să se așeze în turism, spun experții.

Vezi și: Românii au prins gustul destinațiilor exotice

Dar oare când vom putea zbura din nou pe distanțe lungi, fără să ne fie teamă?

Există câteva destinații în care călătorii pot rezerva un zbor pe distanțe lungi chiar acum, dacă doresc. De exemplu, există zboruri deschise pasagerilor americani către destinații precum Albania și multe părți din Caraibe. Dar nu mă aștept să crească volumul rutelor pe distanțe lungi până când nu vom vedea nivelurile pe care le va atinge pandemia, până în 2022.

Citeste si:
O agenție de turism lansează noi destinații turistice pentru...
O agenție de turism lansează...

Bryce Conway, expert în recompense de călătorie și fondator al 10xTravel

Destinația cu undă verde la plecare

Alexis Barnekow, fondator și CEO al aplicației de rezervare Chatflights, este și el de acord. „Aproape totul este încă rezervabil, cu câteva excepții. Noua Zeelandă / Australia este mai dificil de rezervat deoarece companiile aeriene precum Qantas și-au redus volumul într-o mare măsură. Alte două companii aeriene care au scăzut cu mult posibilitatea de a face rezervări sunt Thai Airways și Singapore Airlines, deși asta se întâmplă mai mult din rațiuni financiare”, spune el, potrivit CNN.

„Practic toate celelalte companii aeriene se străduiesc să mențină aprovizionarea la aceleași niveluri ca înainte pentru a-și menține fluxul de numerar continuu. Puteți rezerva, dar riscul anulării zborurilor și reprogramării este mult mai mare”, a mai precizat Alexis Barnekow.
Regulile de intrare, desigur, variază de la destinație la destinație și, de asemenea, la țara de plecare. Dubai, de exemplu, este una dintre cele mai deschise destinații din lume, în timp ce Noua Zeelandă este printre cele mai blocate.

Citeste si:
[VIDEO] Cum arată cea mai nouă aeronavă cu care am putea vizita...
VIDEO Cum arată cea mai...

Citește și: UE va propune în martie un paşaport de vaccinare digital

Ce trebuie să faci atunci când te decizi să pleci în vacanță

Călătorii ar trebui să verifice reglementările în momentul rezervării și din nou înainte de a călători și să nu facă călătorii inutile atunci când este împotriva îndrumărilor oficiale.

Când vine vorba de călătoriile de agrement pe distanțe lungi care devin mai admisibile și mai recomandabile, optimist, vorbind, acestea se vor putea realiza în siguranță undeva la sfârșitul anului 2021.

Transportatorul de pavilion australian Qantas, unul dintre cei mai importanți aviatori, a anunțat săptămâna trecută că intenționează să reia zborurile internaționale - la scară redusă - până la sfârșitul lunii octombrie a acestui an.

Citeste si:
VIDEO | Vezi cum a evoluat pământul cu Google Earth time-lapse
VIDEO | Vezi cum a evoluat...

Sursa foto: Unsplash
Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri