Cromer, Norfolk

Cromer, Norfolk

Calea Coastei Norfolk este un loc minunat în care să mergi pentru că aici e una dintre cele mai frumoase plaje ale țării, dar și una din cele mai importante rezervații naturale.

Debarcaderul este un exemplu durabil de arhitectură victoriană, care a rezistat numeroase furtuni, valuri de maree. Digul era folosit în al Doilea Război Mondial ca pistă de aterizare, scrie The Guardian.

Este o destinația încărcată de istorie pentru că aici au fost descoperite cele mai vechi urme umane găsite în afara Africii. Stațiunea litorală victoriană Cromer (accesibilă cu trenul) este bine amplasată și este ușor de ajuns chiar dacă nu ai la dispoziție o mașină.

Orașul se remarcă și pentru crabul Cromer, care constituie sursa majoră de venit pentru pescarii locali.

Sursa foto: Unsplash

Hebden Bridge, West Yorkshire

Hebden Bridge, West Yorkshire

Hebden Bridge este un oraș extrem de primitori cu străinii, fiind un loc în care poți face o mulțime de drumeții. Majoritatea traseelor nu sunt dificile, însă ar trebui să te echipezi cu încălțări bune pentru drum. În trecut a fost catalogat ca fiind „cel mai bun oraș în care să locuiești” pentru că prin preajma anilor 1970 s-au mutat acolo mai mulți oameni veniți din diferite părți ale țării sau chiar ale lumii. Aceștia s-au mutat acolo și pentru locuințele ieftine de la acea vreme.

Sursa foto: Pixabay

Kington în Anglia și Knighton în Țara Galilor

Kington în Anglia și Knighton în Țara Galilor

Este greu de ales între această pereche de orașe care sunt situate la frontiera dintre Anglia și Țara Galilor.

Orașul medieval Kington (din Anglia) se află sub creasta Hergest, unde te poți bucura de liniște și peisaje superbe care dau spre Munții Negri și dealurile Cotswold. Aici poți petrece mai multe zile făcând drumeții de-a lungul văii Arrow și de-a lungul porțiunilor Mortimer Trail.

Knighton, orașul din Țara Galilor este la o distanță de 20 de km nord de Kingtonul din Anglia, de-a lungul Offa’s Dyke, fiind înconjurat de numeroase drumuri vechi. Ai la dispoziție aici, de asemenea, calea ferată Heart of Wales - urcați și coborâți din tren pentru a accesa secțiunile traseului liniei Heart of Wales. o linie de cale ferată care merge de la Craven Arms în Shropshire până la Llanelli în sud-vestul Țării Galilor. Dacă mergi mai mult cu acest tren, dai de orașele vechi balneare din Țara Galilor, care datează din secolul al XIX-lea.

Sursa foto: captură video/ YouTube

Bradford pe râul Avon, în Wiltshire

Bradford pe râul Avon, în Wiltshire

Bradford este oraș și un burg metropolitan în cadrul Comitatului Metropolitan West Yorkshire în regiunea Yorkshire and the Humber. Drumul de-a lungul canalului Kennet & Avon oferă plimbări relaxante pe malul apei de care te poți bucura în liniște.

Pe drum se află proprietățile National Trust (secolul al XV-lea Great Chalfield Manor și Westwood Manor), sate frumoase (Monkton Farleigh, Freshford), pub-uri de țară și peisaje rurale. În această zonă are loc și un festival anual de mers pe jos, în perioada 3-5 septembrie.

Foto: pexels.com

Kinlochleven, Scottish Highlands

Kinlochleven, Scottish Highlands

Kinlochleven se află într-un teren epic. Acest sat, cândva o oprire esențială pentru vânătorii de vite, se află la capătul Loch Leven, situat între munții Mamores și vârfurile care înconjoară Glen Coe. Poți face aici o scurtă plimbare până la cascada Gray Mare’s Tail și poți merge apoi pe o potecă de-a lungul văii până la rezervorul Blackwater, de unde poți urca mai departe pe Binnein Mòr (cel mai înalt Munro din Mamores).

Foto: Unsplash

Kirkby Stephen, Cumbria

Kirkby Stephen, Cumbria

Vechiul oraș-piață Kirkby Stephen, situat în Valea Edenului Superior, este poarta de acces către trasee cumbriene mai liniștite. De aici este ușor să ajungeți la dealurile Howgill Fells, dar și către districtul estic al lacurilor din zonă, dar și către Parcul Național Yorkshire Dales, care înconjoară practic acest oraș.

Sursa foto: Unsplash

Sursa foto: Pexels