Potrivit lui Badulescu, cele mai cautate statiuni de pe litoralul bulgaresc raman Nisipurile de Aur si Albena. "Bulgarii au pornit o campanie extrem de agresiva, de atragere a turistilor romani. Pe langa Nisipurile de Aur si Albena, romanii au inceput sa caute si statiunea Balcic, mai ales ca acolo sunt si vestigii romanesti", a declarat Badulescu, citat de NewsIn.

Litoralul grecesc este si el deosebit de cautat de romani, a spus Badulescu. Conform estimarilor ANAT, mai mult de 200.000 de turisti romani vor merge in Grecia, la vara, iar urmatoarele destinatii ca preferinte sunt Turcia, cu circa 60.000 de turisti, Spania, cu 30.000 si Tunisia, unde se preconizeaza ca vor merge in jur de 20.000 de romani.

Traian Badulescu a mai precizat ca in acest an au intrat in ofertele tour-operatorilor romani destinatii noi, cum sunt insulele din sudul Italiei, Sicilia si Sardinia, dar si insula Madeira, ce apartine de Portugalia.

Referitor la litoralul romanesc, ANAT previzioneaza ca in acest sezon, gradul de ocupare va fi de maximum 60 %, dar se asteapta ca acest procent sa creasca pana spre 90 %, in week-enduri.

Numarul turistilor straini care vor vizita Romania anul acesta ar putea creste cu circa 20 % fata de 2006, cand au intrat in tara aproximativ 1,5 milioane de straini. Cei mai multi se preconizeaza ca vor veni din Franta, Rusia, Ucraina si Republica Moldova.