Greve la cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa. Zeci de zboruri au fost deja anulate.

Unii membri ai echipajelor de cabină de la Ryanair au declanşat vineri greve în Belgia, Spania şi Portugalia, într-o dispută legată de salarizare şi condiţiile de lucru, provocând perturbări limitate, după ce operatorul aerian irlandez a anulat zeci de zboruri, lăsând blocaţi sute de pasageri, conform Agerpres.

De ce au intrat în grevă unii angajați Ryanair

Majorarea inflaţiei în Europa a dus la sporirea costului vieţii, determinând sindicatele să ceară salarii mai mari, deseori în urma declanşării unor mişcări de protest.

Sindicatele care-i reprezintă pe membrii echipajelor de cabină Ryanair din Belgia, Spania şi Portugalia au demarat vineri o mişcare de protest de trei zile. Angajaţii din Franţa şi Italia ar urma să înceteze lucrul în weekend. Echipajele din Spania ar urma să intre din nou în grevă în perioada 30 iunie-2 iulie.

Angajaţii susţin că operatorul aerian irlandez nu respectă reglementările de muncă locale, care vizează chestiuni cum ar fi salariul minim, şi au cerut şefilor Ryanair îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Statistic: Number of employees by type of Ryanair in fiscal year 2021* | Statista
Find more statistics at Statista

"Condiţiile sunt teribile. Un membru al echipajului de cabină nu are voie nici măcar să ia o sticlă de apă pe durata zborului", susţine Ricardo Penarroias, preşedintele SNPVAC, sindicatul din spatele grevei din Portugalia.

Oficialii Ryanair nu au răspuns imediat solicitărilor de a comenta informaţiile.

În Belgia ar putea fi anulate 127 de zboruri

Cea mai lovită de greva Ryanair ar putea fi Belgia, presa locală anunţând că 127 de curse aeriene de pe aeroportul Charleroi Bruxelles vor fi anulate, fiind afectaţi 21.000 de pasageri.

La Lisabona, până la această oră sunt anulate două zboruri, ambele spre Bruxelles. Un total de 18 zboruri Ryanair între Bruxelles şi oraşe spaniole au fost anulate vineri şi sâmbătă, a anunţat sindicatul spaniol USO.

Ryanair este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri.

Statistic: Fuel and oil expenses of Ryanair from fiscal year 2012 to 2021 (in million euros) | Statista
Find more statistics at Statista

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri