Fosta colonie de leproși din Spinalonga, aflată chiar în largul coastei Cretei, va fi reameajată pentru a crea spații de expoziție, a anunțat Ministerul Culturii din Grecia.

Restaurarea clădirilor Spitalului Leproșilor face parte din promovarea și protecția de către minister a cetății venețiene, scrie Greek Reporter.

„Spinalonga a fost un complex de fortărețe extrem de important al perioadei venețiene. De asemenea, este un loc încărcat cu amintiri triste din perioada în care insula a servit drept refugiu al leproșilor”, a declarat Lina Mendoni, ministrul Culturii.

Aceasta a precizat că venețienii au transformat o stâncă într-o fortăreață, iar musulmanii au dezvoltat-o într-un important hub comercial, în timp ce Spitalul Leproșilor devenea o reală comunitate socială.

Mica insulă Spinalonga, sau Kalydon, așa cum este cunoscută oficial, este situată în faimosul Golf Elounda, lângă nord-estul Cretei, în regiunea Lasithi, lângă orașul Plaka. Legată inițial de continent, Spinalonga a fost separată de restul Cretei de către venețieni, probabil în secolul al XV-lea sau al XVI-lea.

În prezent, insula nelocuită, care are facilități de andocare și plaje, este una dintre cele mai populare atracții turistice din Creta. Pe lângă colonia de leproși abandonată și fortăreața, Spinalonga este cunoscută pentru plajele sale mici cu pietriș și apele puțin adânci.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri