Nu este ușor să călătorești, indiferent dacă o faci pentru muncă ori pentru vacanță, așa că următoarele trucuri v-ar putea ușura următoarea deplasare cu munca sau vacanța alături de cei dragi.

Cei de la Escape.com.au au strâns sfaturi de la mai mult „entuziaști” ai călătoriilor, iar unele dintre sfaturi se vor dovedi mai mult decât utile pentru mulți dintre noi. Și voi începe cu cel care mi-a atras atenția cel mai mult, pentru că este un truc pe care mi-aș fi dorit să-l știu mai de mult.

Cum faci să funcționeze aerul condiționat în camera de hotel fără cartela de acces

Hotel, vacantă 2023(Sursa foto: Shutterstock)

Dacă mai ești cazat cu altcineva în camera de hotel, soluția este simplă. Unul dintre colegii de cameră poate lăsa una dintre cartelele de acces în cameră, în slotul care activează sistemul de alimentare cu electricitate a camerei, inclusiv prizele și aerul condiționat.

Dar dacă ești singur în cameră, ce faci? Ei bine, nu este nu au nevoie de cardul introdus în ele pentru a funcționa. Orice alt card sau bucată groasă de carton sau hârtie pliată va porni alimentarea! Întoarce-te într-o cameră încălzită sau răcită, echipamente electronice încărcate și o lampă aprinsă ca să nu bâjbâi prin întuneric.

Cele mai bune sfaturi înainte de a pleca efectiv în călătorie

Evident, călătoria nu începe în momentul în care ați ieșit pe ușa casei voastre, ci cu mult timp înainte. Planificarea și organizarea în avans a călătoriei vă poate scuti de multe bătăi de cap în timpul vacanței.

Rezervați activitățile în avans

Nu vrea nimeni să-și petreacă vacanța stând la cozi pentru a-și cumpăra bilete pentru diverse activități. În plin sezon al vacanțelor, cozile pot deveni interminabile și insuportabile, mai ales dacă va trebui să stați în căldura tot mai toridă a verilor din ultimii ani.

Nu veți avea norocul ca obiectivul turistic vizitat sau activitatea dorită să fie accesate de puțini turiști. Fie că este o vizită la un muzeu, o plimbare cu barca, o condolă sau altceva, ar putea să devină o amintire neplăcută, fie pentru că trebuie să stați la cozi, fie că s-ar putea să le ratați complet. Așa că rezervați-vă dinainte tot ceea ce doriți să faceți în vacanțe sau s-ar putea să le ratați.

Fotocopiați-vă pașaportul și ce documente mai aveți

Pasaport(Sursa foto: Unsplash)

Când călătoriți în străinătate, împachetați întotdeauna și copii foto ale pașapoartelor, ale asigurării de călătorie și a itinerariilor, separat de originale. Luați, de asemenea, chitanțe și corespondența cu privire la tururi, cazare și transferuri. S-ar putea să se dovedească extrem de utile în anumite situații.

Vă ajută să vă identificați când nu aveți documentele oficiale originare, veți avea toate adresele necesare și nu vă expuneți riscului de a vi se cere bani în plus pentru servicii pe care le-ați achitat deja.

De la cutie la călătorie

Un mod foarte simplu de a vă pregăti orice călătorie din avans este acela de a vă ține toate lucrurile necesare pentru drum în același loc.

Unul dintre sfaturile de la Escape.com.au este să vă țineți încărcătoarele și adaptoarele nefolosite, căștile, perne pentru gât, selfie-stick-urile și așa mai departe într-un singur loc pentru o plecare rapidă. De ce să căutați prin toată casa, prin debarale și prin sertare, strictul necesar pentru orice fel de călătorie.

Să aveți bandaje și dezinfectant cu voi tot timpul

trusa de prim ajutor vacanță

(Sursa foto: Shutterstock)

Ori de câte ori călătoriți, atât pe plan intern, dar mai ales în afara țării, nu strică să aveți pansamente și/sau pliculețe de curățare cu alcool în portofel sau în geantă.

În cazul în care aveți un mic accident medical în timpul tranzitului, această măsură de precauție vă va ajuta să economisiți timp (și bani) în căutarea unei farmacii sau a unui magazin în care să găsiți ce vă trebuie într-o destinație pe care nu o cunoașteți. Poate că mergeți pe o insulă și nici nu veți găsi așa ceva.

Nu vă zgârciți la asigurarea de călătorie. Puteți pierde mai mulți bani

Vacanta 2023(Sursa foto: Pexels)

Întotdeauna este binevenită o asigurare de călătorie. Fie că vorbim de cazuri de furt, de distrugere a bunurilor, probleme de sănătate sau probleme cu cazarea, suma achitată pentru o asigurare de călătorie s-ar putea dovedi infimă în comparație cu daunele și costurile pe care va trebui să le acoperiți.

Serviciile medicale sunt extrem de scumpe în multe țări, iar ca non-rezident al țării de călătorie s-ar putea să pierdeți și timp, și bani încercând să rezolvați problemele de care s-ar putea ocupa asiguratorul.

Sfaturi utile în timpul vacanței

Evenimente neplăcute pot apărea și în timpul vacanței, dar am găsit și câteva sfaturi/trucuri ce vă pot ajuta când va fi nevoie.

În cazul în care îți pierzi bagajele...

Bagaje vacantă

(Sursa foto: Shutterstock)

În prezent, în aeroporturi există mai multe bagaje pierdute și întârziate decât oricând, iar numărul lor crește zilnic.

Verificați-vă bagajele devreme și împachetați articole importante, cum ar fi medicamente, documente de călătorie, încărcătoare și chei în bagajele de mână. De ce nu, chiar și o pereche de chiloți de schimb ar fi foarte utilă.

Lipsa de personal la nivel mondial în industria aeronautică înseamnă că va fi greu de urmărit orice bagaj rătăcit. Puteți sta o săptămână într-o destinație minunată, dar fără să aveți tot ce vă trebuie la îndemână. Să fim realiști, un bagaj pierdut înseamnă o vacanță plină de griji, de frustrare. Un impediment de a ne bucura de o vacanță liniștită.

Împărțiți-vă tot timpul hainele în bagaje diferite

O recomandare foarte utilă, în special pentru cei care merg însoțiți sau cu mai multe bagaje, este aceea de a-și împărți hainele tot timpul în bagaje diferite. Evident, acest lucru poate fi făcut și înainte de a pleca de acasă, dar și în cazul în care schimbați locurile de cazare.

În cazul în care un bagaj este pierdut, nu rămâneți complet descoperiți. Poate că nu vă permit toate bagajele să vă aranjați frumos hainele, așa că o mică recomandare este să le rulați. În acest fel le veți feri mult mai ușor de șifonare.

Poate nu aveți doar un troller, ci și un rucsac. Puneți mereu în bagajul mai mic și câteva haine de schimb.

Selfie-stick-ul este bun nu doar pentru poze de grup frumoase

Extrem de utilizat la un moment dat, dar parcă ușor ieșit din categoria gadgeturilor populare, selfie-stick-ul poate fi un companion de călătorii minunat. De ce? Cele mai bune poze de grup ies cu selfie-stick-ul. Nu găsești mereu pe cineva să-ți facă o poză cu cadru mai larg.

Poți da mereu peste persoane de neîncredere sau neîndemânatice. De ce să-ți strici vacanța pentru că cineva ți-a stricat sau furat telefonul?

Dacă ești șofer și ajungi într-o țară cu banda de mers pe partea cealaltă

FOTO | Mergi în excursie cu mașina? Top 5 cele mai frumoase trasee din Europa

(Sursa foto: Pixabay)

Deși sunt destul de rare astfel de situații, nu sunt excluse. Ești român și te duci în Marea Britanie sau în Japonia, India, în Tailanda? Sau Sri Lanka, de ce nu chiar în Australia, Africa de Sud sau Noua Zeelandă?

S-ar putea să vă fie greu să vă obișnuiți să circulați pe partea „greșită” a drumului. S-ar putea să uitați când virați pe alte străzi, mai ales dacă ieșiți din străzi cu sens unic. Un truc simplu pentru a nu uita pe ce parte a drumului ar trebui să fiți este acela de a pune ceasul la încheietura mâinii drepte.

Cum veți fi cu mâinile pe volan, veți avea mereu un indiciu care să vă aducă aminte pe ce parte a drumului este regulamentar să circulați.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri