Supraturismul este de ceva vreme un subiect intens dezbătut în rândul experților în materie de călătorii, dar și un aspect supărător pentru mulți turiști care ajung pentru prima dată într-o destinație celebră. Unele destinații de călătorie extrem de vizitate le cer în mod activ turiștilor să mențină o anumită distanță, în timp ce unele orașe europene care sunt extrem de populare ca destinații numai bune de petrecut iau măsuri pentru a reduce comportamentul turiştilor.

Amsterdam, capitala olandeză cunoscută pentru muzeele, cafenelele și canalele sale, este una dintre aceste destinații. Orașul a lansat recent o campanie de interzicere a fumatului de canabis pe străzile din Cartierul Roșu. Mai mult, în încercarea de a combate supraturismul, Amsterdamul urmează să interzică navele de croazieră din centrul orașului.

În prezent, navele de croazieră pot acosta în apropierea centrului orașului, în portul de croazieră Amsterdam, care este situat chiar în mijlocul capitalei olandeze și la câțiva pași de destinații turistice populare precum Palatul Regal, Casa Anne Frank și Cartierul Roșu, potrivit timeout.com.

Afluxul de vizitatori care fac excursii de o zi de pe vasele de croazieră și poluarea cauzată de nave nu s-au aliniat cu planurile pe care le are coaliția de partide verzi și centriste din Amsterdam.

Autoritățile spun că „poluarea zilnică a aerului” și „presiunea asupra calității vieții” sunt motive mai multe decât demne de interzicere a navelor de croazieră. Coaliția a declarat că navele de croazieră „nu sunt în concordanță cu ambițiile durabile” ale orașului și perturbă planurile de dezvoltare pentru noul pod care este programat să conecteze districtul istoric sudic al orașului și districtul Noord.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri