Desigur, primul lor care vă vine în minte atunci când vă gândiți la o vacanță romantică în Grecia este Santorini, insulă ce s-a format în urma unei erupții vulcanice, în urmă cu mii de ani. Santorini oferă un amestec unic de bogăție istorică, frumusețe naturală și arhitectură modernă pentru cei care calcă pragul insulei, după cum notează greekreporter.com.

Santorini este cea mai cunoscută astfel de insulă din Grecia pentru îndrăgostiți, însă există și multe alte insule mai puțin bătătorite în care poți petrece timp de calitate cu partenerul sau partenera de viață. Iată care sunt cele mai bune destinații pentru luna de miere din Grecia.

Folegandros, un refugiu pentru luna de miere ieșit din comun

Folegandros, un refugiu pentru luna de miere ieșit din comun

Aflată la doar o oră de mers cu barca de pe insula Santorini, Folegandros este un loc perfect pentru cei care doresc să experimenteze o vacanță grecească într-un stil mai simplu, dar memorabil.

Adesea umbrit de vecina Santorini, Folegandros propune o evadare departe de agitația celor mai populare insule grecești. Folegandros e o insulă din apropiere din Ciclade unde veți găsi o arhitectură similară cu cea din Santorini, cu străzi pavate cu ardezie, clădiri văruite în alb, decorate cu flori multicolore.

Sursa foto: Pexels

Insula Milo

Insula Milo

Milos este insula culorilor și a peisajelor superbe, numai bune de postat pe Instagram. Situată în arhipelagul Cyclade, Milos are plaje cu nisip fin, peșteri subacvatice, stânci roșiatice. În total Milos are nici mai mult, nici mai puțin de 75 de plaje exotice, ce se remarcă printr-o frumusețe rară. Unde mai pui că pe această insulă a fost găsită și statuia zeiței Venus? Te-am convins?

Sursa foto: Pexels

Canal d’Amour din Corfu, o destinație de top pentru luna de miere din Grecia

Canal d’Amour din Corfu, o destinație de top pentru luna de miere din Grecia

Exotica insula ionică este un exemplu unic al modului în care eleganța și natura pot interacționa. Cu o combinație unică de istorie îndelungată și verdeață luxuriantă, această insulă a fost alegerea tinerilor căsătoriți chiar și în antichitate, când Jason și Medea s-au căsătorit acolo.

Influența venețiană din orașul vechi, satele mici răspândite pe insulă, plajele de smarald și bucătăria plină de savoare sunt doar câteva dintre atuuri acestei insule.

Sursa foto: Pexels

Skopelos, insula Mama Mia

Skopelos, insula Mama Mia

Skopelos din grupul de insule grecești Sporadile de Nord a fost decorul pentru unul dintre cele mai captivante filme ai ultimilor ani: Mamma Mia! Skopelos este adesea descrisă ca fiind insula romantismului datorită peisajelor sale deluroase, dar și prin prisma faptului că este o insulă mai puțin aglomerată comparativ cu destinațiile mai populare din Grecia. Skopelos are un peisaj natural care a rămas neatins de secole, insula oferind una dintre cele mai valoroase experiențe pentru vizitatori.

Kefalonia, insula căpitanului Corelli

Kefalonia, insula căpitanului Corelli

Kefalonia e cea mai mare insulă din Marea Ionică și este cunoscută drept locația filmului Mandolina Căpitanului Corelli. Însă pelicula filmată de americani nu este cea mai mare atracție cu care insula se mândrește. Kefalonia este renumită în întreaga lume pentru plajele sale pitorești, cum ar fi Myrtos, Antisamos, Lourdas, Skala, dar și pentru golfurile Indigo și satele superbe (Fiscardo, Argostoli, Sami, Assos).

Sursa foto: Pexels

Hydra

Hydra

Orașul Hydra este construit pe un golf adăpostit, înconjurat de munți stâncoși goi. Singura modalitate de a ajunge pe insulă este cu barca, iar navigarea pe insulă este posibilă doar pe jos sau cu mijloacele de transport tradiționale grecești (călare pe măgari, adică).

Orașul este plin de străzi pitorești care duc la cetatea medievală Kiafas. Există bărci mici și taxiuri maritime disponibile pentru a transfera turiștii pe plajele frumoase ale insulei, cum ar fi Vlychos, Agios Nikolas și Bisti.

Sursa foto: Shutterstock

Paxos, „cuibul de dragoste al lui Poseidon”

Paxos, „cuibul de dragoste al lui Poseidon”

Paxos, cuibul de dragoste al lui Poseidon, este o insulă mică dacă ne raportăm la lungime, aceasta nefiind departe de Corfu. Paxos este renumită pentru plajele cu copaci verzi care ajung până la malul apei. Insula, care este acoperită cu 200.000 de plantații de măslini.

Sursa foto: Unsplash

Sursa foto: Pexels