Noaptea Muzeelor la Sate se află la prima ediție în România și promite publicului să îi poate pe vizitatori prin viața satului din România. Unică în Europa, această nouă marcă culturală derivată din evenimentul european Noaptea Muzeelor se va desfășura în data 2 septembrie 2023. Iată cele mai frumoase muzee din mediul rural românesc.

"Reţeaua Naţională a Muzeelor din România are în vedere prin acest program de debut muzeele, colecţiile, casele memoriale şi obiectivele de patrimoniu imobil localizate în comune şi sate din România, unele aflate în subordinea unor structuri muzeale de tip complex sau a unor muzee judeţene, a unor primării locale, altele provenite din mediul privat sau non-guvernamental. De asemenea, adresăm invitaţia publică de participare şi bisericilor cu mare valoare de patrimoniu şi celor fortificate, cetăţilor şi palatelor din mediul rural, mănăstirilor cu o bogată şi valoroasă colecţie de artă religioasă, reşedinţelor nobiliare, culelor sau siturilor arheologice deschise publicului, dar şi pensiunilor care doresc să organizeze şi să găzduiască activităţi muzeale sau experimente şi proiecte curatoriale, rezidenţelor de creaţie, taberelor de artă contemporană, morilor, fermelor de animale şi aşa mai departe", a precizat Dragoş Neamu, coordonator Departament Relaţii Internaţionale şi Proiecte Culturale, manager Noaptea Muzeelor la Sate.

Sursa foto: Primăria Comunei Biertan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri