Gigantul hotelier Accor deschide un nou hotel sub brandul Mercure, în Cozieni, județul Ilfov, destul de aproape de București, pe proprietatea boierului Mihai Podgoreanu, un bogat proprietar de terenuri și vii, proprietatea fiind cunoscută și sub denumirea de “Castelul de la Cozieni”.

Acum este un hotel de 4 stele, cu 75 de camere, în care proprietarul a investit 8 milioane de euro în amenajarea și deschiderea sa sub numele de Mercure Conacul Cozieni.

La deschidere, o echipă de 20 de persoane se va ocupa de oaspeții noului hotel. Deja sunt așteptați clienți încă din primele zile, fiind programate evenimente private.

Hotelul de 4 stele este compus format din „piesa centrală” recepția ce păstrează arhitectura clasică și cărămida în nuanțe calde, iar în spatele ei alte corpuri de clădire aduc elemente moderne, dar păstrează și câteva „amintiri” din conac, respectiv, cărămida care a fost folosită pentru balcoanele de la camere.

Toate camerele au vedere către curtea interioară, unde se află o piscină, nu foarte mare, de îmbietoare. La interior, oaspeții vor găsi picturi deosebite create de tânăra artistă Carina Rusu și decorațiuni murale care prezintă motive stilizate de design tradițional românesc.

Reprezentanții hotelului susțin că noua unitate de cazare de lângă București ar trebui să fie atractivă pentru cei care vor să organizeze evenimente într-un decor mult mai liniștit când în centrul orașului, în special clienți pe zona de corporate, dar, la cât de primitor pare hotelul, poate fi și o destinație pentru relaxare.

Ce poți vedea în zonă și ce facilități sunt în hotel și cât costă o noapte de cazare

Amplasat în peisajul natural fermecător care înconjoară Mănăstirea Pasărea, Lacul Pasărea și Pădurea Pustnicu, hotelul este destinația ideală pentru evenimente de afaceri și private, pentru relaxare, precum și pentru activități în aer liber.

La momentul inaugurării, prețurile pentru o cameră, cazare o singură noapte, cu pat dublu, începeau de la 870 de lei.

Vechiul conac a fost renovat și transformat într-un spațiu de conferințe. Sala de bal Podgoreanu, cu un design industrial urban și o capacitate de 250 de persoane, ocupă primul etaj și oferă delegaților acces la o terasă spațioasă. Un nou spațiu de evenimente modular, Codrii Vlăsiei, a fost adăugat la complex.

Decorat cu lucrări de artă create de tânăra artistă Isabella Stefani, spațiul este potrivit pentru evenimente de până la 250 de invitați. Oaspeții vor fi înconjurați la tot pasul de motive și reprezentări artistice surprinzătoare, cum ar fi copacul vieții de pe peretele principal al lobby-ului, creat de renumita artistă Ileana Oancea.

Restaurantul internațional à la carte și barul Elements oferă preparate diverse inspirate de meniuri mănăstirești, de descoperiri locale și de elementele vieții - apă, foc, pământ și aer. Crama T-Cellar, cu 10 locuri, este colțul secret în care vinul este suveran. Hotelul oferă acces la o piscină în aer liber, o sală de fitness echipată complet cu vedere spre pădure, saună uscată și umedă, precum și o terasă în aer liber.

Grădina generoasă care înconjoară proprietatea, parcarea în aer liber care include 4 stații de încărcare pentru mașini electrice, panourile solare care încălzesc apa din piscină și reciclarea cărămizilor vechi de peste o sută de ani, transformate de arhitecți în elemente de decor deosebite pentru balcoane fac parte din misiunea de sustenabilitate a hotelului.

Conceptul de design al complexului a fost încredințat echipei de arhitecți Studio3. Noul hotel va fi operat în cadrul unui contract de management cu compania românească Next Hospitality.

Conform ultimei discuții cu directorul de dezvoltare a grupului Accor, gigantul francez avea în plan deschiderea a 21 de hoteluri începând cu toamna acestui an, două dintre acestea fiind deja inaugurate, unul la Pitești și acesta de la Cozieni.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri