După ce v-am prezentat cum arată un apartament de trei camere de 200.000 de euro și un duplex de 300.000 de euro în două dintre cele mai noi proiecte rezidențiale din nordul Capitalei, revenim de această dată cu două exemple care v-ar putea ajuta să vă faceți o idee ce înseamnă un apartament modern de două camere.

Tot în nordul Bucureștiului, de această dată în proiectul dezvoltat de Cordia România, denumit Parcului20, și care se află în apropiere de zona Piața Presei. Se află destul de aproape de Romexpo, mai exact lângă complexul Țiriac Auto.

Este o zonă destul de liniștită, dar care pare cam ascunsă de principalele artere de circulație din zonă. Accesul este, însă, destul de facil dacă deții mașină personală.

Ana Maria Cioclei, directorul de marketing al Cordia România, ne-a însoțit în vizita din complexul care încă se află în dezvoltare. Compania se află deja într-un stadiu avansat în ceea ce înseamnă construcția celei de-a doua faze a proiectului din Sectorul 1 al Capitalei.

Ne-au arătat două modele de apartament, gata mobilate și aranjate pentru clienții care vor să vadă ce pot găsi la Parcului20, dar directorul de marketing al dezvoltatorului ne spune că au avut la dispoziție mai multe tipologii de apartamente cu două camere.

Doar vreo șase tipuri mai erau disponibile, cu prețuri începând de la 106.700 cu TVA și urmând până la 130.000 de euro plus TVA.

Nu sunt cele mai ieftine apartamente de două camere din București, dar se încadrează pe mediile ridicate din Capitală din ultimii ani.

Nivelul de dotări este decent, cu tot strictul necesar pentru un astfel de tip de apartament, iar un plus notabil ar fi serviciul de consierge pus la dispoziție de dezvoltator.

Suprafețele utile variază între „destul de mici” și adecvate pentru un asemenea tip de apartament. Între 36 și 55 de metri pătrați. Evident, toate la prețuri destul de diferite.

Cele mai mici și cele mai mari apartamente s-au dat deja, rămânând variantele cu suprafețe între 43 și 49 mp utili. Partea bună este că toate vin și cu mici terase, cu suprafețe de circa 4,20 și puțin peste 7 mp. Excepția este un apartament pe colțul blocului, care are o terasă ce se întinde pe 33 mp.

Judecând după modul în care a fost amenajat de studioul de design cu care Cordia a lucrat ne putem da seama că spațiu poate fi optimizat la maximum, dar trebuie calculat la precizie.

Ana Maria Cioclei ne-a dezvăluit că există atât varianta ca un cumpărător să cumpere și apartamentul gol, dar și gata mobilat, beneficiind de un discount important pe această parte, decât dacă ar apela separat la o firmă de amenajări interioare. Evident, mobilarea și amenajarea de către dezvoltator va veni cu un cost suplimentar pentru cumpărător.

Dormitoarele în cele două apartamente vizitate sunt destul de generoase. Variantele cu bucătărie deschisă arată bine, dar cele cu bucătării închise dau impresia că sunt cam înghesuite. Directoarea de marketing ne-a dezvăluit că alegerea variantei cu bucătării închise a venit ca o dorință a cumpărătorilor, care nu vor ca bucătăria să izolată de restul apartamentului.

Băile sunt inteligent aranjate pentru a profita de spațiul în care au fost construite, deși unul dintre ele ar fi putut avea o baie ceva mai mare.

Apartamentele sunt destul de luminoase, ceea ce este un avantaj pentru cei care nu vor să stea cu luminile aprinse în timpul zilei.

Per total, variantele vizitate de noi, ne dau impresia de apartamente potrivite pentru cel mult un cuplu care nu are copil și dorește o locuință tranzitorie către un spațiu mai mare, în cazul în care își fac planuri pentru o familie mai mare sau dacă își vor permite o locuință cu un spațiu mult mai generos.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri