Dezvoltarea rețelei feroviare din Europa este una dintre țintele operatorilor economici din turism. Astfel, din ce în ce mai multe companii vin cu idei de îmbunătățire a transportului. Austria este un nou exemplu în acest sens. Compania de stat din Austria va da startul unei noi flote de trenuri de noapte din decembrie 2023. Vestea bună este că acestea sunt dotate cu cușete moderne, în care turiștii pot dormi.

Trenurile cu câte șapte vagoane vor avea fiecare o capacitate de 254 de pasageri și vor fi compuse din două vagoane cu scaune, trei cu cușete și două vagoane de dormit. Austriecii nu se opresc aici, iar în vagoanele de dormit vor să introducă baie proprie cu duș.

Paturile vor fi reparate, iar ÖBB promite că le va face mai confortabile. În plus, va exista mai mult spațiu pentru bagajele voluminoase, inclusiv echipamente sportive, cărucioare și șase locuri pentru biciclete, notează CNN.

Pasagerii pot alege fie cabinele cu baie privată cu două paturi supraetajate, fie spațiile Comfort Plus sau Comfort, acesta din urmă fiind mai puțin spațios. Cușetele au câte patru paturi și nu au baie privată.

Adevărata inovație constă în „Mini Cabine” – cușete simple, asemenea unei camere single, în care fiecare persoană poate avea spațiul său.

Călătorii singuri vor beneficia de intimitate, având o oglindă, o masă de mic dejun pliabilă, lampă de lectură, zonă de depozitare și dulapuri pentru pantofi și genți de mână.

Leonore Gewessler, ministrul austriac al Mediului, a precizat că ”este clar viitorul apropiat și îndepărtat aparține trenurilor”.

”Mersul cu trenul înseamnă grija față de mediu, mai ales dacă vorbim de trenuri de noapte. De aceea, lucrăm împreună pentru a dezvolta rețeaua nocturnă de trenuri din Europa. Te poți îmbarca în Viena și te trezești dimineața respirând aerul dintr-o altă capitală europeană”, a precizat aceasta.

Trenurile au fost acceptate în Austria, Germania, Italia, Elveția și Olanda. Vor începe să circule pe 10 decembrie și pe rutele Viena - Hamburg și Innsbruck - Viena. Biletele sunt puse în vânzare încă de pe 11 octombrie.

Odată cu această lansare, OBB a devenit cea mai mare rețea feroviară de trenuri de noapte din Europa.

Sursa foto: Harald Eisenberger/ OBB Press

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri