La munte, în Grecia?! Nu ar fi chiar primul gând, însă destinația plajelor și a soarelui surprinde cu un resort de schi într-unul dintre satele tradiționale pe care le deține. Palaios Agios Athanasios, sau Tsegani, este un sat tradițional la poalele Muntelui Vorras sau Kaimaktsalan, lângă Lacul Vegoritida, din Macedonia de Vest, Grecia. Când oamenii vorbesc despre sat îl numesc totuși Kaimaktsalan, deoarece este celebra stațiune de schi Kaimaktsalan care a pus întreaga zonă pe hartă.

Satul este situat la o altitudine de 1.200 de metri, la 28 kilometri de orașul Edessa și la doar 10 kilometri de stațiunea de schi Kaimaktsalan.

Satul bine conservat Palaios Agios Athanasios a fost construit la sfârșitul secolului al XVI-lea și a fost locuit continuu până la sfârșitul anilor 1980. Sătenii l-au abandonat apoi și s-au stabilit în noul sat, la 6 kilometri mai jos, scrie Greek Reporter.

Cu toate acestea, vechiul sat a fost complet reînviat în ultimele două decenii și a devenit acum una dintre cele mai populare stațiuni turistice de iarnă din Grecia, atrăgând mii de vizitatori în fiecare an, majoritatea din Grecia, datorită stațiunii de schi luxoase din apropiere.

Frumoasa arhitectură tradițională macedoneană a lui Agios Athanasios folosește piatra locală, precum și elemente din lemn. Casele de piatră ale satului, cu acoperișurile lor magnifice, cu țiglă roșie, sunt motivul pentru care Agios Athanasios este numit și „Petrino Horio” sau „Satul de piatră”.

Chiar pe vârful muntelui, la 2.524 de metri altitudine, se află stațiunea de schi Vorras-Kaimaktsalan. Începând să funcționeze în 1995, facilitățile sale de ultimă generație încep de la o altitudine de 2.050 de metri, unde se găsesc cabana principală, școli de schi, pârtii pentru începători, dar și magazine de închiriere de echipamente.

Terenul imensei zone de schi merge până la 2.480 de metri, până la vârful muntelui, unde cel mai înalt teleschi din Grecia ajunge în sfârșit la capăt. Stațiunea de pe vârf are un hotel, un restaurant cu preparate tradiționale și un cafe-bar.

Stațiunea, care se află la 45 kilometri de orașul Edessa, este una dintre puținele stațiuni de schi din Grecia cu un sezon de schi pe zăpadă atât de lung, rămânând deschisă din noiembrie până la începutul lunii mai în fiecare an. Mii de schiori vizitează stațiunea în fiecare an, iar echipa națională de schi a Greciei și majoritatea școlilor de schi din țară practică acolo.

Puțin mai jos, pe pârtii, la Palaios Agios Athanasios, vizitatorii pot găsi o mare varietate de hoteluri, alături de hanuri tradiționale recent renovate și chiar conace în care să se cazeze. Există o gamă largă de taverne tradiționale, baruri ouzo și restaurante, în care pot gusta mâncăruri delicioase din bucătăria locală.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri