Numarul romanilor care au vizitat Bulgaria a crescut cu 40% in primele 9 luni

Numarul de turisti romani care au vizitat Bulgaria in perioada ianuarie-septembrie a ajuns la 1,3 milioane de persoane, in crestere cu 40% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit Dnevnik.

Din totalul de 1,3 milioane de turisti romani care au intrat in Bulgaria, 600.000 au fost in vacanta, iar cealalta jumatate a fost in tranzit catre destinatii din Grecia.

Germania se situeaza pe al doilea loc, 730.000 de persoane vizitand Bulgaria in primele noua luni ale anului, in crestere cu 17% fata de anul trecut. Din totalul de turisti germani 520.000 au sosit pentru a-si petrece vacanta.

Marea Britanie este pe locul patru, cu pana la 410.000 de vizitatori britanici care au intrat in Bulgaria, in crestere cu 7% fata de anul trecut. Din acest numar 380.000 si-au petrecut oficial vacanta pe teritoriul bulgar, restul fiind doar in tranzitie

Malta a inregistrat cea mai mare crestere anuala, fapt care se explica pe baza de comparatie scazuta. Circa 4.000 de cetateni din Malta au vizitat Bulgaria an primele noua luni ale anului. Vizitatorii ungari au raportat o crestere de 90% la 120.000 de persoane.

Numarul turistilor din Bulgaria a crescut in primele noua luni cu 7% fata de anul trecut, inregistrandu-se 4,5 milioane de turisti, au declarat oficialii bulgari pentru turism. Turistii straini care au vizitat Bulgaria au cheltuit in medie 340 de euro, 70% din ei preferand hotelele de trei sau patru stele. Turistii bulgari au cheltuit in medie 300 de euro si au preferat locatii cu costuri mai scazute de cazare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri