Litoralul romanesc va fi vizitat in 2005 de peste 80.000 de turisti straini, a declarat presedintele Autoritati Nationale pentru Turism (ANT), Marius Sorin Crivtonencu. „Anul acesta vor veni circa 80.000 de turisti straini pe litoral, in crestere fata de anul trecut, iar numarul de turisti din tara care vor vizita litoralul va atinge nivelul de 700.000“, a spus Marius Sorin Crivtonencu.

Pentru 2006, presedintele ANT a anuntat o crestere cu aproximativ 20% a numarului de turisti straini. „Vom depasi procentul de 10% anuntat acum doua luni. TUI a anuntat o crestere uriasa, ITS una de minimum 20%“, a precizat Crivtonencu. De asemenea, va creste cu peste 25% numarul turistilor din Irlanda si tarile scandinave.

ANT va sustine cresterea numarului de turisti straini printr-un buget de promovare a atractiilor turistice din Romania.

In 2005, ANT are la dispozitie circa trei milioane de dolari, bugetul urmand sa creasca in 2006. Marius Crivtonencu a spus ca „o data cu 1 ianuarie 2007, bugetul de promovare va creste si mai mult prin obtinerea de sprijin extern. Deja lucram la proiecte cu finantare internationala. Chiar acum realizam un proiect de promovare in valoare de patru milioane de euro“.

Greva de la CFR nu a afectat pana acum turismul romanesc.

Presedintele ANT a spus ca vremea nefavorabila a fost principalul obstacol in calea turistilor. „Deocamdata, in ciuda grevei, au fost asigurate trenurile catre litoral, insa sper ca protestul sindicatelor se va incheia, pentru a nu fi afectat sezonul estival“, a explicat Crivtonencu.