Desi Compania Nationala de Cai Ferate Bucuresti a anuntat, pe 20 mai, ca timpul de calatorie spre litoral se va reduce cu aproximativ 30-35 de minute, datorita terminarii lucrarilor la infrastructura pe tronsonul Baneasa, multi pasageri apeleaza, in continuare, la transportul cu autocarele si microbuzele firmelor private.

In prezent, din cauza lucrarilor de reabilitare a caii ferate, calatoria cu trenul pe ruta Bucuresti-Constanta dureaza aproape cinci ore. Cu autocarul insa, aceeasi distanta se parcurge in aproximativ trei ore si 15 minute. Economia de timp este, astfel, principalul motiv pentru care, zilnic, sute de oameni prefera autocarul trenului, in ciuda pretului mai mare al calatoriei.

Un calcul simplu arata ca firmele private de transport pe ruta Constanta-Bucuresti, care efectueaza curse in intervalul 5:30-20:30, cu plecari la fiecare 45 de minute, incaseaza, zilnic, peste 60.000 de lei, in conditiile in care un autocar are minimum 60 de locuri, asta fara a lua in calcul si cursele retur.

Citeste si:

Lucrarile de reabilitare pe relatia Bucuresti Nord-Baneasa, demarate in 2006 si avand termen de finalizare in 2008, au impus ca circulatia feroviara sa se desfasoare pe ruta ocolitoare Bucuresti Nord-Chitila-Mogosoaia-Voluntari-Pasarea-Fundulea-Constanta. In prezent, spre litoral, pe relatia Fetesti-Constanta se desfasoara in continuare lucrari de reabilitare, traficul feroviar fiind permis doar pe un singur fir de circulatie.

Potrivit CFR Infrastructura, lucrarile de reabilitare pe tronsonul Fetesti-Constanta se vor incheia in iunie 2009.