Industria mondiala a transportului aerian va afisa pierderi ce vor depasi 5 miliarde dolari in acest an, mai ales in America de Nord, a estimat Asociatia de Transport Aerian International (IATA), citata de AFP.

"Situatia este, in continuare, proasta. Pretul ridicat al petrolului si cererea in scadere reprezinta o combinatie toxica pentru profitabilitatea sectorului", a afirmat directorul general al IATA, Giovanni Bisignani, care a mentionat ca asociatia anticipeaza pierderi de 5,2 miliarde dolari in acest an pesntru intregul sector.

Asociatia de Transport Aerian International a aratat ca estimarile iau in calcul un pret mediu al petrolului de 113 dolari/baril, scrie NewsIn.

Anumite segmente "vor avea un profit modest, dar impactul negativ al crizei este universal", a spus Bisignani.
Potrivit IATA, companiile nord-americane de transport aerian vor fi cele mai afectate de criza, cu pierderi estimate la 5 miliarde dolari in 2008.

Asociatia a indicat si o incetinire semnificativa a cererii de transport aerian in iulie. Cresterea cererii pentru trafic de calatori s-a temperat in iulie cu 1,9%, la un nivel minim al ultimilor cinci ani.

Cererea pentru transport de marfuri a scazut cu 1,9% comparativ cu 2007, a precizat IATA, care a precizat ca firmele de transport din regiunea Asia-Pacific, cei mai importanti jucatori de pe piata mondiala, s-au confruntat cu o diminuare cu 6,5% a cererii de astfel de transporturi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Setari Cookie-uri