Tarom, compania nationala de transport aerian, a inregistrat in 2008 pierderi de 28 milioane dolari, cauza principala fiind costurile cu combustibilul, cu 50 milioane dolari mai mari decat in 2007.
Anul trecut Tarom a transportat 1,978 milioane de pasageri, cu aproximativ 5% mai mult decat in anul precedent, realizand peste 15.000 curse regulate, cu aproximativ 6,5% mai mult decat in 2007.

In 2008, Tarom a realizat venituri din exploatare in valoare de 404 milioane dolari cu aproximativ 10% mai mult decat in anul precedent.

“Ca urmare a cresterii fara precedent a pretului la petrol in 2008 (147 dolari/baril in luna iulie) si ulterior a manifestarii crizei financiare mondiale, rezultatele financiare la nivelul industriei aviatice au fost influentate semnificativ, majoritatea companiilor aeriene anticipand inchiderea exercitiului financiar pe 2008 cu pierderi, situatie in care se va afla si Tarom, in acest moment estimandu-se o pierdere de circa 28 milioane dolari”, au declarat reprezentantii companiei.

Anul trecut Tarom s-a clasat pe primul loc in ceea ce priveste punctualitatea plecarilor si pe locul 10 la numarul de bagaje pierdute la 1000 de pasageri transportati (conform statisticilor AEA disponibile).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri