Calitatea plajelor din Romania a inregistrat in 2008 cea mai semnificativa imbunatatire din Uniunea Europeana (UE), in contextul in care 98% dintre plaje respecta standardele internationale, dupa ce anul trecut, 20% dintre acestea nu au intrunit criteriile cerute, relateaza Reuters.
Potrivit unui raport intocmit de Marine Conservation Society, toate plajele din Olanda au intrunit standardele minime pentru al patrulea an consecutiv, in timp ce Grecia si Cipru au avut, de asemenea, o situatie buna, potrivit NewsIn.

"Sunt multumit sa observ ca, in ansamblu, calitatea apei din zonele de scaldat se imbunatateste simtitor in Uniune", a declarat comisarul european pentru mediu, Stavros Dimas.

In UE, 88,6% dintre plaje au repectat criteriile mai aspre din 2008, in crestere cu 2,5% fata de 2007.

Ciprul a fost tara cu cel mai mare procent de ape de scaldat conforme cu standardele UE, de 98,2%. Pe locul al doilea se afla Grecia, cu 97,7%, urmata de Franta, cu 96,3%.

In Marea Britanie, calitatea plajelor a scazut simtitor, numarul plajelor ce nu au intrunit criteriile internationale crescand cu 50%. Numai Polonia si Belgia s-au situat in urma Marii Britanii, insa in aceste tari situatia da semne de imbunatatire.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Ștefan Mandachi îi provoacă pe hotelieri să ofere gratis camere pentru medici
Setari Cookie-uri