"Bugetul pentru renovarea si modernizarea hotelului Cleopatra din Saturn este de circa 6,5 milioane de euro. Hotelul a dobandit in urma investitiilor o stea in plus, ajungand astfel de la trei la patru stele", a declarat, citat de NewsIn, directorul general al THR Marea Neagra, Linica Stan.

Potrivit acesteia, lucrarile de modernizarea au vizat si redimensionarea camerelor. "Din 48 de camere s-au facut 24 de apartamente. S-au marit camerele, baile, s-a redimensionat receptia pentru realizarea unei sali de conferinte, s-a instalat un sistem centralizat de aer conditionat, telefonie, tot ceea ce presupune dotare de patru stele", a adaugat directorul general al companiei hoteliere. Hotelul va avea astfel 24 de apartamente si 253 de camere duble.

Compania hoteliera THR Marea Neagra va redeschide in aceasta vara si compexul hotelier Bran-Brad-Bega din Eforie Nord. In urma unor investitii de circa 5-6 milioane de euro in reparatii si modernizare, cele trei unitati au fost reclasificate de la 2 la 4 stele.

Potrivit unor declaratii anterioare ale oficialilor companiei, in toamna vor incepe si lucrarile de renovare si modernizare a hotelului Narcis din statiunea Saturn, investitie estimata la circa sase milioane de euro, pentru a-i schimba clasificarea de la doua la trei stele. In functie de finantare, ar putea incepe lucrarile de modernizare si la alte doua unitati hoteliere de pe Litoral.

Compania hoteliera THR Marea Neagra estimeaza pentru acest an un profit de circa 5,7 milioane lei, in conditiile scaderii veniturilor cu circa 20%. "Noi vedem o scadere a veniturilor cu circa 20%, dar avand in vedere ca intra in vigoare si tichetele de vacanta iar traficul pe extern s-a redus speram la o usoara crestere a turismului intern", declara in mai Linica Stan.

THR Marea Neagra a anuntat la finalul anului trecut ca va vinde sapte hoteluri si cateva restaurante de pe Litoral, in valoare de peste 13 milioane euro. "Am vandut cateva active, insa prea putin. 2009 nu e an bun sa vinzi si nici sa cumperi", a precizat directorul general al companiei.
THR Marea Neagra a fost infiintata in urma fuziunii dintre Eforie SA, Venus, Saturn, Miorita Estival 2002 si Carmen Silva.