"Am decis marti seara retinerea la sol a aeronavei in contul unor datorii care ajunge la circa 530.000 de euro. Ei (reprezentantii SkyEurope, n.r) au venit la noi azi dimineata (miercuri, n.r) cu hartii care demostrau ca sunt sub protectia legii falimentului din Slovacia si nu pot fi executati pentru datorii, ei platind in prezent doar facturile curente. Dupa ce i-am informat ca le-am retinut la sol o aeronava au achitat taxa de operare de 800 de euro, o nimica toata pe langa datoriile acumulate", a declarat Anton, conform NewsIn.

Potrivit secretarului de stat din cadrul MT, in conditiile in care compania aeriana nu achita operarea aeronavei care a aterizat ieri pe aeroportul Baneasa ar fi urmat retinerea la sol a unei a doua aeronave. Anton a adaugat ca SkyEurope a anulat cursa care ar fi trebuit sa aterizeze miercuri pe aeroportul Baneasa.

Compania aeriana slovaca low-cost SkyEurope, cotata la bursa din Viena, ce se confrunta cu grave dificultati financiare structurale, a anuntat luni ca a intrat voluntar in faliment, pentru a se restructura.