Scandinavian Airlines va disponibiliza 1.500 de angajati

Compania aeriana Scandinavian Airlines (SAS) a raportat al saptelea trimestru consecutiv de pierderi si are in plan concedierea a 1.500 de angajati, care va duce la o diminuare a costurilor de 272 milioane de dolari anual.
Pierderea inregistrata de SAS in primul semestru al anului a fost de 1,8 miliarde coroane suedeze (244 milioane dolari), conform raportului financiar al companiei.

“Economia globala a fost extrem de slaba in cel de-al doilea trimestru si am asistat la scaderi drastice in multe industrii, care au afectat direct si piata aeriana”, a declarat Mats Jansson, directorul general al SAS.

In primele sase luni ale anului, Scandinavian Airlines a transportat 12,6 milioane de pasageri, in scadere cu 16,4% fata de perioada similara a lui 2008. Gradul de ocupare a aeronavelor a fost de 68,9%.

Pana in prezent, Scandinavian Airlines a redus cu 1.000 de persoane numarul de angajati si a retras din circulatie sapte aeronave.

SAS, cel mai important operator aerian din tarile nordice, zboara si pe piata romaneasca incepand din aprilie 2008, prin zborul Bucuresti - Copenhaga.

Cei mai important trei actionari ai companiei aeriene sunt guvernele din Suedia, Danemarca si Norvegia.

In acest an, IATA estimeaza pierderi de 9 miliarde de dolari in toata industria aviatica, vanzarile fiind preconizate sa se deprecieze cu 15%. In plus, venitul per pasager, unul dintre cei mai importanti indicatori din industrie, este si el in declin, companiile scazand preturile pentru a nu ramane cu aeronavele goale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri