Compania de smart flying Blue Air sustine ca prin oferta sa, bilete de avion pe ruta Bucuresti – Cluj si retur contra unui bilet de tren, nu aduce niciun fel de prejudiciu companiilor de transport feroviar sau rutier si nici nu incalca prevederile legii cu privire la publicitatea inselatoare.
"Compania Blue Air confirma faptul ca nu exista un parteneriat intre compania aeriana si orice alt fel de companie de transport feroviar sau rutier pentru aceasta campanie promotionala. (...)

Schimbul prin care se ofera bilete de avion pe ruta Bucuresti - Cluj si retur contra unui bilet de tren se face doar in punctele proprii de vanzare Blue Air, in cadrul Aeroportului International Aurel Vlaicu-Baneasa sau prin intermediul serviciului Reservations and Customer Service (...) Consideram ca prin aceasta oferta compania Blue Air nu aduce niciun fel de prejudiciu companiilor de transport feroviar sau rutier si nici nu incalca prevederile legii 158/2008 cu privire la publicitatea inselatoare", se arata in comunicatul remis de catre Blue Air.

Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI), CFR Calatori considera ca oferta Blue Air de a schimba bilete de tren pentru relatia Bucuresti - Cluj Napoca si retur cu bilete de avion induce in eroare calatorii si constituie publicitate inselatoare.

Astfel, potrivit comunicatului MTI, care citeaza parerea CFR Calatori, oferta de a schimba bilete de tren pentru relatia Bucuresti - Cluj Napoca si retur cu bilete de avion induce in eroare calatorii si creeaza falsa impresie ca cele doua moduri de transport sunt asemanatoare si ca se poate calatori cu acelasi pret si cu avionul si cu trenul. De asemenea, respectiva oferta creeza impresia ca exista un parteneriat intre cele doua companii pentru aceasta promotie.

Potrivit CFR Calatori, oferta de schimb de bilete nu a fost construita cu participarea companiei de transport feroviar si exista prezumtia incalcarii art. nr. 4 din Legea 158/2008, privind publicitatea inselatoare.

Compania Blue Air a anutat recent o oferta, valabila in perioada 15 august-15 septembrie, prin intermediul careia pasagerii vor putea zbura pe ruta Bucuresti-Cluj Napoca si retur achitand un cost mai mic decat cel al unui bilet de tren ce circula pe aceeasi ruta.

"In aceeasi perioada, toate persoanele care au deja un bilet de tren cumparat pe una din destinatiile Cluj Napoca sau Bucuresti, vor putea zbura cu Blue Air in contul biletului de tren existent, fara alt cost suplimentar", comunica recent compania de smart flying.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri