Toate cursele operate de compania low-cost slovaca SkyEurope de pe aeroportul Baneasa au fost anulate "pe o perioada nelimitata", au declarat reprezentantii aeroportului international Aurel Vlaicu.
"Luni seara, reprezentantii SkyEurope ne-au informat ca toate zborurile companiei sunt anulate pe o perioada nelimitata. SkyEurope opera de pe aeroportul Baneasa pana in 14 curse saptamanal", au spus reprezentantii aeroportului Baneasa, citati de NewsIn.

SkyEurope a decis luni seara sa-si anuleze toate zborurile, cele mai multe dintre acestea fiind cu plecare din Bratislava, Praga si Paris, relateaza AFP.

Intr-un comunicat, SkyEurope a indicat ca, din aceasta cauza, mai multe mii de pasageri au fost blocati pe diferite aeroporturi europene.

Compania are datorii, din 2008, de circa 500.000 euro la Aeroportul Baneasa, reprezentand taxele si serviciile aeroportuare, au declarat surse din cadrul aeroportului Aurel Vlaicu.

"SkyEurope a acumulat datorii inca din 2008 catre Aeroportul Baneasa. Din 23 iunie, de cand compania a intrat in insolventa, SkyEurope a trebuit sa plateasca zilnic taxele aeroportuare, ca sa poata opera de pe aeroportul Baneasa", au spus surse din cadrul aeroportului.

In 2008, SkyEurope a transportat 3,76 milioane pasageri si a avut o cifra de afaceri de 260,9 milioane euro. Pierderea neta a companiei s-a cifrat la aproape 60 milioane euro, iar datoriile insumau 176,8 milioane euro. In primul trimestru din 2009, numarul pasagerilor transportati a coborat la 1,25 milioane, fapt ce a determinat SkyEurope sa-si diminueze capacitatile de transport de la 14 la 7 avioane.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si