Tarifele unitatilor hoteliere de cinci stele din Capitala au scazut de la inceputul anului cu pana la 20%, acestea urmand sa ramana constante si anul viitor, este de parere Marten Schoenrock, directorul general al InterContinental Bucuresti.
Stagnarea preturilor, pe fondul unei eventuale reveniri a economiei va duce la imbunatatirea gradului de ocupare a locatiilor de cinci stele, care a scazut cu pana la 20% in perioada ianuarie-august 2009. “Anul viitor hotelierii se vor gandi mai putin la profit si mai mult la cresterea gradului de ocupare care aduce volum, deci lichiditati. O revenire a tarifelor la nivelul din 2007 si prima parte a lui 2008 se va produce abia in 2011”, este de parere seful InterContinental Bucuresti.

Unitatea de cinci stele din centrul Capitalei a inregistrat in primele opt luni ale anului un declin de 5% - 7% al gradului de ocupare comparativ cu aceeasi perioada din 2008. “Cea mai buna luna a fost mai, insa septembrie, si datorita festivalului George Enescu, va fi peste aceasta. Estimam ca septembrie va fi, din punct de vedere al gradului de ocupare, la acelasi nivel cu aceeasi luna din 2008”, a mai declarat Marten Schoenrock.

El considera ca revirimentul industriei hoteliere din Capitala se produce odata cu luna in curs. “Cred ca cea mai dificila perioada a trecut. Nu asteptam cresteri spectaculoase in intervalul septembrie-decembrie, insa, cu siguranta, curba descendenta nu se va mai adanci”, mai afirma germanul.

Investitie de peste 10 mil. euro in etajul 21

Scadera cererii pe fondul crizei a avut si efecte pozitive in cazul InterContinental, care a inceput in acest an modernizarea unitatii, prima faza constand in renovarea etajului 21. “Din cauza crizei, hotelul a fost mai gol si am derulat lucrarile de renovare fara a deranja foarte multi clienti. In renovarea nivelului 21 am investit circa 10 milioane de euro”, mai declara Schoenrock.

Noul spatiu, care masoara in total 1325 de metri patrati, include Sala Fortuna, Sala Hora si Club InterContinental Lounge.

Lucrarile au durat sase luni, iar in investitie au fost incluse si pregatirile pentru inceperea renovarii celui de-al 20-lea etaj. “Cele 26 de camere de la etajul 20 vor fi complet renovate, iar dupa renovare vor fi mai putine deoarece vrem sa avem 3-4 apartamente mai spatioase”, a mai spus germanul.

Unitatea de cinci stele are in prezent 267 de angajati, in scadere cu circa 10% fata de inceputul anului, persoanele care au plecat voluntar nefiind inlocuite.

Hotelul InterContinental Bucuresti este operat in sistem de management de lantul hotelier InterContinental Hotels Group (IHG). Compania si-a adancit pierderile in primul semestru a acestui an, la 5,76 milioane lei (1,36 milioane euro), potrivit raportului financiar.

Afacerile Intercontinental Bucuresti s-au cifrat la 19,35 milioane lei (4,57 milioane euro), in intervalul ianuarie - iunie 2009, cu 33% sub nivelul cifrei de afaceri din intervalul echivalent din 2008, de 28,94 milioane lei.

Lantul hotelier este cel mai mare din lume, dupa numarul de camere, si detine in sistem de management sau franciza peste 4.000 de hoteluri cu 590.000 de camere in aproape 100 de tari.

Grupul detine un portofoliu de branduri precum InterContinental Hotels & Resorts, Crowne Plaza Hotels & Resorts, Holiday Inn Hotels & Resorts, Holiday Inn Express, Staybridge Suites, Candlewood Suites si Hotel Indigo.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri