Coliins il succede in aceasta functie pe Luke Farajallah.

Noul COO al Wizz Air este originar din Statele Unite ale Americii unde si-a dezvoltat cariera in industria transporturilor aeriene.

Dupa ce a activat timp de 15 ani in diferite posturi manageriale pentru People Express, Continental Airlines si subsidiarele, a intrat in sectorul low cost alaturi de JetBlue ca senior operations manager, fiind unul dintre primii angajati ai companiei in 1998. Dupa 7 ani alaturi de JetBlue, in ultimii 4 ani Chris a detinut pozitia de chief operating officer la Frontier Airlines.

“Collins va aduce experienta dezvoltarii unei companii, noi idei pentru operatiunile zilnice Wizz Air, dar si dezvoltare strategica si capital intelectual”, a declarat József Váradi, CEO Wizz Air.

Planul companiei aeriene este de a alcatui in urmatorii 8 ani o flota Wizz Air compusa din 132 avioane, de la 26, cate sunt in momentul de fata, avand la baza comenzile anuntate anterior pentru aeronavele Airbus A320.

Wizz Air a transportat peste 7,5 milioane de pasageri in ultimele 12 luni.

Flota companiei este compusa in prezent din 26 de aeronave Airbus A320, ce opereaza de la 11 baze din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Romania, Ucraina si Cehia. Recent, Wizz Air a anuntat deschiderea celei de-a 12-a baze, in iulie 2010 in Wroclaw (Polonia).

Wizz Air a transportat in primele sase luni ale anului 720.000 de pasageri pe rutele din si catre Romania, in crestere cu 86% fata de perioada similara a anului trecut.

Compania a intrat pe piata din Romania in iulie 2006 si a stabilit prima baza operationala in Bucuresti in iunie 2007 si a doua la Cluj, in mai 2008. Cea de-a treia baza a fost deschisa la Timisoara in februarie 2009.