UDMR insista ca Gombos Csaba sa fie director la Tarom

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ca mentine propunerea ca Gombos Csaba sa ocupe functia de de director la Tarom, desi ministrul Radu Berceanu a declarat ca nu il va numi pe acesta.
„Eu am transmis propunerea privind numirea domnului Gombos. El va avea o discutie cu domnul ministru si vor formula o concluzie. Ne asumam o institutie care are pierderi, are o serie de probleme si cel care vine acolo in primul rand va trebui sa faca treaba in asa fel ca sa scoata Tarom din pierderi”, a declarat Marko Bela, citat de NewsIn.

El a adaugat ca UDMR nu s-a gandit la nominalizarea unei alte persoane.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a invocat lipsa de experienta a lui Gombos Csaba in domeniul aviatiei, cand a anuntat ca refuza numirea acestuia. Gombos e cunoscut ca sportiv de arte martiale, dar si ca om de afaceri. El a fost director executiv al firmei de cabluri electrice, Romcab SA Targu-Mures.

Gombos Csaba este consilier judetean in Mures. Acesta a declarat ca va lua o decizie in ceea ce priveste actuala sa functie, de consilier judetean, urmand sa renunte la aceasta functie in situatia in care se va afla intr-o stare de incompatibilitate.

In anul 2009, Gombos Csaba a intrat in atentia ANI. Astfel, inspectorii de integritate au sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Targu-Mures pentru efectuarea de cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de fals in declaratii de catre consilierul judetean Gombos Geza Csaba. Din verificarile efectuate de inspectorii de integritate a rezultat ca, in declaratia de avere depusa pentru anul fiscal 2007 si completata in 10 iulie 2008, Gombos Geza Csaba nu a inscris veniturile realizate in anul fiscal 2007, impreuna cu membrii familiei sale, sau veniturile realizate din alte surse.

De asemenea, ANI sustinea ca acesta nu a mentionat mai multe bunuri mobile si imobile: un teren intravilan de 1.812 mp situat in Targu-Mures, un apartament cu trei camere din Targu-Mures si un autoturism marca Mercedes Benz, se arata intr-un comunicat al ANI.

Potrivit unei rezolutii postate pe site-ul CJ Mures, emisa de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Tg. Mures, in cazul sau a fost dispusa neinceperea urmaririi penale.

Pe de alta parte liderul UDMR a anuntat ca, astazi, la Consiliul Reprezentantilor Unionali, organizatiile judetene vor face o informare cu privire la coalitiile judetene cu PDL.

Citeste si Tarom isi pregateste drumul spre privatizare: Vrea venituri cu 48% mai mari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri