Omul de afaceri George Copos, cu afaceri de zeci de milioane de euro in industria hoteliera, va investi circa 22 milioane de euro in 2010 in renovarea si modernizarea hotelurilor Hilton si Crowne Plaza din Capitala, precum si in deschiderea unui hotel boutique in Poiana Brasov.
George Copos va deschide la Poiana Brasov, in decembrie, un hotel de 100 de camere, clasificat la patru stele plus, in urma unei investitii estimate la zece milioane de euro. “Unitatea va fi construita pe fundatia actualului hotel Sportul din Poiana Bravov, din care vom pastra doar “carcasa”. Lucrarile vor incepe la 15 martie, iar deschiderea hotelului va fi pe data de 10 decembrie”, a declarat George Copos (foto).

El a adaugat ca proiectul pentru acest hotel este in lucru de 4 ani. “In toata aceasta perioada am lucrat la proiect impreuna cu arhitecti austrieci de renume. Hotelul va avea o piscina exterioara, care va fi functionala si iarna, si un centru SPA la cele mai inalte standarde”, a mai mentionat Copos.

Acesta nu a exclus nici varianta afilierii hotelului la un lant international.

Omul de afaceri a vorbit si despre investitiile bugetate pana in 2012, in Poiana Brasov, cu prilejul Olimpiadei din 2013. “Exista un plan coerent al Ministerului Turismului impreuna cu Primaria Brasov. Astfel, pana in 2012, partiile din Poiana Brasov vor fi dublate si se va ajunge la 60 de hectare de partii, se vor inaugura 2 telescaune, iar lacurile de acumulare vor ajunge la 122.000 de metri cubi. Investitia pentru proiectele din Poiana se ridica la 25 milioane euro si provine din fonduri europene si ale comunitatilor locale”, a explicat omul de afaceri.

Circa 12 milioane de euro pentru renovarea Hilton si Crowne Plaza

Pe langa proiectul din Poiana Brasov, Copos si-a propus anul acesta si renovarea unitatilor de cinci stele din Capitala, Hilton si Crowne Plaza. “Voi investi circa 12 milioane de euro in “schimbarea la fata” a celor doua hoteluri. La aceste proiecte am lucrat cu arhitecti londonezi, iar acest lucru se va vedea: Hilton va fi adus, din punct de vedere arhitectural, la stadiul din 1916”, afirma Copos, care initial declarase ca investitia se va ridica la doar 4 milioane de euro.

El a adaugat ca lucrarile de modernizare la Hilton vor incepe in doua saptamani si vor consta in renovarea spatiilor publice din hotel. Restaurantul Roberto's, zona colonadelor, Le Bistrot, Brasseria si Receptia sunt zonele in care se vor desfasura lucrarile de renovare, in faze succesive.

Pentru sustinerea acestor investitii, George Copos a luat, in 2009, un credit in valoare de 25 milioane euro de la BRD Societe Generale, unul dintre cele mai mari imprumuturi contractate anul trecut de un antreprenor local. “Acum este momentul sa faci investitii pentru ca totul este la jumatate de pret”, declara Copos.

Omul de afaceri a incasat anul trecut 26 milioane de euro din afacerile hoteliere, mai putin cu 36% fata de cele 41 milioane de euro raportate in 2008.

Prin Ana Hotels, Copos este proprietarul a sapte hoteluri cu o capacitate de peste 1.000 de camere.

Citeste si: Haine noi pentru hotelurile bucurestene in 2010

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri