Numarul turistilor din orasul-statiune Sinaia a scazut anul trecut cu 22%, la aproximativ 165.000, fata de cei peste 211.000 turisti inregistrati in 2008, din cauza crizei economice, potrivit datelor transmise de primaria orasului.

"Din pacate, criza economica a afectat destul de mult si turismul. De asemenea, in anul 2009 a scazut si sejurul, ajungand la 2-3 zile de cazare, iar turistii au inceput sa selecteze mult mai atent unitatile de cazare", spun reprezentantii Primariei Sinaia citati de NewsIn.

Cu toate acestea, autoritatile locale spun ca este imbucurator faptul ca in perioada sarbatorilor de iarna, Sinaia a fost in topul preferintelor turistilor atat romani, cat si straini.

"De Craciun, locurile de cazare din statiune au fost ocupate in proportie de 90%, iar de Revelion 100%", potrivit informatiilor transmise de Primaria Sinaia.

De asemenea, Sinaia si-a planificat pentru acest an investitii de 27,7 milioane lei, ce urmeaza sa fie facute in dezvoltarea domeniului schiabil, protectia mediului, invatamant si tineret si in locuinte.

Orasul Sinaia, aflat in judetul Prahova, are aproximativ 12.800 locuitori.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Arabia Saudita, catre turisti: Daca nu respecta decenta, amendati