Echipele de muncitori au montat primele cofraje, au trasat „amprenta” viitorului hotel si au inceput cladirea primilor pereti interiori ai obiectivului. Desi lucrarile au inceput cu 10 zile intarziere din cauza lipsei unui strat foarte consistent de zapada, dar si a grosimii relativ mici a ghetii din lacul Balea (sursa de aprovizionare pentru mare parte a „materialelor de constructii”), se va lucra la capacitate maxima astfel incat hotelul va fi gata la data stabilita.

Cel de-al saselea Ice Hotel de la Balea Lac va fi obiectivul principal al unui adevarat Complex de Gheata. Langa acesta urmand a fi construita o noua Biserica de Gheata, precum si alte constructii inedite. Toate acestea fiind parti componente ale Proiectului de Marketing Turistic „Ice Hotel Balea Lac 2011”.

Ice Hotel va fi construit in aceeasi locatie ca si obiectivele din anii anteriori (in imediata apropiere a Statiei de Telecabina de la Balea Lac), dar va ocupa un teren mai mare. Forma obiectivului va fi asemanatoare cu cea de anul trecut, insa numarul camerelor va fi marit la 14. In interiorul ineditului hotel vor fi amenajate un bar si un restaurant, cu loc de servire a mesei.

Citeste si:

Tema proiectului din acest sezon este „Ice Hotel- Light and Stones”, fiecare camera urmand a purta numele unei pietre pretioase sau semipretioase.

In conditiile meteorologice favorabile (temperaturi scazute si strat abundent de zapada), Ice Hotel va putea fi vizitat in Ajunul Craciunului 2010, estimeaza organizatorii.