Compania Nationala de Cai Ferate Romania Calatori a inregistrat circa 430.000 de calatori in perioada 23 decembrie - 2 ianuarie, pe trenurile de rang superior si pe cele suplimentare, cu un grad de ocupare de pana la 140% pe unele rute precum Valea Prahovei si Moldova. "Circa 430.000 de calatori au preferat trenul in perioada Sarbatorilor, potrivit calculelor preliminare, care nu includ trenurile in regim de personal, cele mai aglomerate rute fiind cele spre Valea Prahovei si Moldova", a declarat purtatorul de cuvant al companiei CFR Calatori, Alina Predescu.

In aceasta perioada, CFR Calatori a suplimentat cu pana la 8.000 de locuri capacitatea deja existenta pentru a acoperi in special rutele extrem de aglomerate. Numarul total de locuri disponibile s-a ridicat la peste 500.000 de calatori. "Varfurile de trafic s-au inregistrat in zilele de 23, 30 decembrie si 2 ianuarie, cu circa 60.000 de calatori pe zi, dublu fata de o zi obisnuita, in special pe rutele Bucuresti - Brasov si Bucuresti - Iasi, Botosani si Suceava si retur", a spus purtatorul de cuvant al CFR Calatori. In Gara de Nord s-au vandut peste 140.000 de bilete in aceasta perioada, cele mai multe fiind comercializate pe 23 decembrie. CFR Calatori a realizat incasari preliminare la toate categoriile de trenuri de circa 200 miliarde lei vechi, cu un maximum pe 23 decembrie, cand s-au incasat 23,5 milioane lei vechi, dublu fata de o zi obisnuita.

Traficul a fost aglomerat si pe Aeroportul "Aurel Vlaicu", in special din cauza cresterii numarului de curse low-cost si a numarului de curse charter efectuate in aceasta perioada. "Noi am inregistrat o scadere a numarului de calatori in aceasta perioada, dar este ceva normal in conditiile in care unele companii isi anuleaza din timp zborurile, iar turismul de afaceri este aproape inexistent", a precizat Valentin Iordache, director relatii publice in cadrul Aeroportului International "Henri Coanda" din Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri