Compania Nationala de Cai Ferate Romania Calatori a inregistrat circa 430.000 de calatori in perioada 23 decembrie - 2 ianuarie, pe trenurile de rang superior si pe cele suplimentare, cu un grad de ocupare de pana la 140% pe unele rute precum Valea Prahovei si Moldova. "Circa 430.000 de calatori au preferat trenul in perioada Sarbatorilor, potrivit calculelor preliminare, care nu includ trenurile in regim de personal, cele mai aglomerate rute fiind cele spre Valea Prahovei si Moldova", a declarat purtatorul de cuvant al companiei CFR Calatori, Alina Predescu.

In aceasta perioada, CFR Calatori a suplimentat cu pana la 8.000 de locuri capacitatea deja existenta pentru a acoperi in special rutele extrem de aglomerate. Numarul total de locuri disponibile s-a ridicat la peste 500.000 de calatori. "Varfurile de trafic s-au inregistrat in zilele de 23, 30 decembrie si 2 ianuarie, cu circa 60.000 de calatori pe zi, dublu fata de o zi obisnuita, in special pe rutele Bucuresti - Brasov si Bucuresti - Iasi, Botosani si Suceava si retur", a spus purtatorul de cuvant al CFR Calatori. In Gara de Nord s-au vandut peste 140.000 de bilete in aceasta perioada, cele mai multe fiind comercializate pe 23 decembrie. CFR Calatori a realizat incasari preliminare la toate categoriile de trenuri de circa 200 miliarde lei vechi, cu un maximum pe 23 decembrie, cand s-au incasat 23,5 milioane lei vechi, dublu fata de o zi obisnuita.

Traficul a fost aglomerat si pe Aeroportul "Aurel Vlaicu", in special din cauza cresterii numarului de curse low-cost si a numarului de curse charter efectuate in aceasta perioada. "Noi am inregistrat o scadere a numarului de calatori in aceasta perioada, dar este ceva normal in conditiile in care unele companii isi anuleaza din timp zborurile, iar turismul de afaceri este aproape inexistent", a precizat Valentin Iordache, director relatii publice in cadrul Aeroportului International "Henri Coanda" din Bucuresti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Mai multe obiective turistice din Tulcea s-au redeschis publicului
Setari Cookie-uri