Cea mai descarcata aplicatie OLX este cea pentru sistemul de operare Android, raportand in ultima jumatate de an o crestere de 70% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, de la inceputul anului si pana in prezent in toate cele trei aplicatii s-au inregistrat cu 150% mai multe vizite fata de primele sase luni din 2015.

“In luna iunie, 70% din vizitele inregistrate pe OLX au provenit de pe un dispozitiv mobil, cumuland aici vizitele din cele trei aplicatii (Android, iOS, Windows) cu cele din versiunea de mobil a site-ului” mentioneaza Razvan Acsente, EU CLM Group Expert Lead.

Categoriile indicate de utilizatorii OLX pentru eficienta in procesul de vanzare si cumparare prin intermediul aplicatiei mobile au fost Electronice si Electrocasnice (24%), Auto, Moto si Ambarcatiuni (22%) si Imobiliare (9,7%). De asemenea, in medie, 50% dintre utilizatorii ce au adaugat anunturi direct din aplicatie si-au vandut produsele in mai putin de 20 de zile de la publicare, un utilizator petrecand circa 8 minute la fiecare vizita.

Principalul concurent al OLX este Okazii.ro.