Piața imobiliară din România s-a remarcat în acest printr-o evoluție contrar așteptărilor, prețurile crescând în pofida predicțiilor de la finele lui 2022 sau începutul lui 2023, dar și printr-o creștere semnificativă a chiriilor.

Totodată, s-a remarcat printr-o scădere importantă a numărului de tranzacții, dar acestea nu sunt singurele aspecte care au ieșit în evidență în 2023.

Cei de la Storia.ro, platforma de imobiliare a grupului OLX, au tras linie și au stabilit care au fost cea mai scumpă tranzacționată în 2023, care a fost cea mai mare proprietate imobiliară, dar și cât a costat cel mai mic apartament vândut în țară.

Potrivit analizei de final de an a Storia.ro cea mai scumpă locuință tranzacționată de pe platformă a fost o casă monument istoric din zona Dorobanți din București.

Imobilul care se întinde pe patru niveluri, cu 29 de camere, două scări interioare și 1.390 metri pătrați, a avut un preț de listare de 6 milioane de euro.

Cea mai mare proprietate tranzacționată pe Storia în 2023 a fost un teren arabil din județul Argeș, cu o suprafață de 290 de hectare. Cei interesați au avut posibilitatea de a cumpăra și ferma cu utilaje la un preț total de 4,5 milioane de euro.

Când vine vorba de recordul cel mai mic din 2023, aici intră o mică, mică locuință din Brașov. Mică, dar prețul mediu ne arată că a fost unul ridicat, de 1.350 de euro/mp.

Mai exact, cea mai mică locuință tranzacționată pe platformă a fost un apartament din Brașov de numai 10 metri pătrați, care a avut un preț de vânzare de 13.500 de euro.

Cel mai popular apartament din România de pe Storia.ro ar putea părea ca a fost unul din București, dar acesta se află în Sibiu, și este vorba despre un apartament cu trei camere scos la închiriere, într-un cartier central.

Cu o suprafață de 70 de metri pătrați, apartamentul a avut un preț solicitat de închiriere de 370 de euro/lună, în timp ce prețul mediu în Sibiu pentru apartamentele similare a fost de 474 euro, așa că vă dați seama de ce a stârnit un interes atât de mare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri