Cu siguranta te-ai intrebat macar o data... Ar fi bine sa vand pe Amazon? Este profitabil? Pot sa fac acest lucru din confortul casei mele? Ei bine, raspunsul la toate aceste intrebari este DA. Afacerea Amazon este profitabila si o poti face de oriunde in lume si de oriunde ai acces la internet, de pe smartphone, tableta, laptop sau PC.

In prezent, este o oportunitate de care trebuie sa profiti, fiindca iti ofera sansa de a castiga bani online si a obtine venituri pasive din confortul casei. Totul depinde de tine. Insa, retine un lucru foarte important. Daca vrei sa faci bani extrem de usor, acest Sistem nu este pentru tine! Amazon este o afacere legala si „din pacate” implica ceva munca.

Amazon este liderul indiscutabil in comertul electronic la nivel mondial, deoarece ofera clientilor sai milioane de produse. Cei peste 306 milioane de cumparatori din SUA au de ales zilnic din cele 372 milioane de produse oferite. Zilnic este accesat de mai mult de 200.000 de vanzatori (printre ei, poti fi si tu!). Oamenii intra pe site pentru a cauta informatii despre un produs si apoi cumpara pe Amazon USA.

Astfel, vanzarile anuale ale Amazon sunt de peste 136 milioane de dolari, iar la nivel mondial acestea cresc continuu. Peste 70% dintre ele sunt generate de catre “third-pary sellers”, carora li se ofera serviciile de depozitare, ambalare si transport ale Amazon USA, prin programul FBA (Fulfillment by Amazon).

Un studiu realizat de Web Retailer a aratat ca 51% dintre vanzatorii de pe acest magazin online castiga pe an peste 100.000 dolari, iar 30% dintre acestia - peste un milion de dolari. Nu ti-ar placea sa vinzi la nivel mondial si sa castigi bani lucrand de acasa sau de oriunde?

Daca iti doresti foarte mult sa profiti si tu de aceasta oportunitate, acum este momentul sa incepi afacerea ta pe Amazon. Aceasta platforma online s-a extins, la nivel global, pe langa piata americana, iar expansiunea continua. Astfel, oameni din Mexic, Canada, Germania, Marea Britanie, Olanda, Brazilia, Spania, Franta, Italia, Australia, Japonia si India cumpara zilnic de pe Amazon. Poti vinde si tu legal in aceste tari.

Vanzarea produselor este, in principiu, o idee simpla si profitabila de afaceri. Asadar, in 2018 poti incepe afacerea ta pe Amazon, simplu si rapid. Iata cum poti sa vinzi pe aceasta platforma online:

  • pe Amazon.com faci o analiza pentru a-ti da seama ce produse se vand bine in USA;
  • te gandesti cum poti obtine cea mai buna calitate pentru produsele pe care le-ai descoperit;
  • pe Alibaba.com cauti producatori din China, care iti pot oferi cel mai bun pret raportat la calitatea pe care ti-o doresti;
  • incepi negocierile cu acestia si plasezi comanda de produse, folosind plata securizata prin optiunea “Trade Assurance” din Alibaba;
  • dupa finalizarea comenzii, o firma specializata face controlul de calitate a produselor si tot chinezii se vor ocupa de transportul acestora pana la depozitele Amazon USA;
  • prin optiunea FBA, Amazon se ocupa in locul tau de toata logistica de pe teritoriul american (receptia produselor, inventariere, depozitare, impachetare si distribuire catre curierul rapid pentru livrarea la beneficiari);
  • intre timp tu faci poze profesionale pentru produsul tau si le adaugi in contul de vanzator deschis pe Amazon impreuna cu un titlu si o descriere si astfel din acel moment vei putea sa vinzi efectiv, la pretul pe care il doresti.
  • stabilesti un buget pentru reclama, necesara pentru ca produsele tale sa ocupe primele pozitii in cautarile cumparatorilor din USA.

Trebuie sa utilizezi strategia potrivita pe nisa respectiva, astfel incat produsele sa fie cat mai vizibile cumparatorilor. Aici este marea problema a celor care au lansat propriile produse , deoarece niciun curs Amazon - si cu atat mai putin informatiile pe care le-ar putea descoperi singuri de pe internet - nu ofera astfel de detalii.

Pentru a vedea cum arata produsele alese si pentru a le putea imbunatati vei comanda cateva mostre din China. Este singura data cand te ridici din fata laptopului si te duci pana la usa pentru a prelua coletul de la curierul rapid, toata afacerea (si profitul tau) fiind la un click distanta.

Pe produse vei insera brandul si logo-ul tau. Vei fi singurul care vinde acel produs cu acel brand.

Poti sa te ocupi de aceasta afacere in paralel cu job-ul tau Dupa cum am spus si la inceputul acestui articol, vanzarea produselor tale pe Amazon nu inseamna un joc de noroc, o loterie sau o schema piramidala. Pentru a obtine profit trebuie sa muncesti in primele 4-6 luni mai mult, iar dupa ce vei incepe sa obtii profit, vei putea sa devii propriul tau stapan si sa renunti la job, muncind din ce in ce mai putin. Dupa ce vei incasa 20-50.000 dolari lunar, vei putea calatori acolo unde niciodata nu ai visat ca vei ajunge si iti vei implini toate visele pe care le-ai avut intreaga viata. Visuri proprii sau ale familiei.

Insa, pentru a vinde cu succes pe Amazon, este bine sa cunosti toate secretele acestei afaceri. Unii dintre romanii care au aflat toate aceste secrete si astfel au reusit in aceasta afacere sunt fondatorii Amz Academy. Cei cinci lucreaza de un an impreuna si astfel au descoperit si verificat in propriile vanzari cele mai bune si profitabile strategii. Cunoscand si tu aceste strategii si toate secretele reusitei, vei putea sa te feresti de greseli, astfel incat riscul sa fie unul scazut sau chiar zero.

Poti gasi gratuit informatii de calitate despre cautarea produsului pe Amazon, cautarea furnizorului, identificarea cuvintelor cheie pentru nisa ta, metode eficiente de lansare pe Amazon si multe altele pe site-ul lor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri