Daca urmeaza sa-ti deschizi curand un magazin online, probabil stii deja faptul ca este important sa alegi un plan de hosting potrivit pentru acesta inca de la inceput. Resursele puse la dispozitie afecteaza major performanta website-ului, astfel ca trebuie sa te asiguri ca nu vor exista probleme legate de viteza de incarcare. Desi poti incepe cu un server partajat, pe termen lung planurile de gazduire VPS sunt mai eficiente. Iata ce trebuie sa stii despre acestea!

  1. Serverele private pot sustine un nivel de trafic ridicat

Majoritatea magazinelor online nu vor atrage trafic din prima zi, insa acest lucru se schimba pe parcurs. Astfel, poate deveni destul de greu pentru un plan de gazduire partajata sa sustina un numar mare de utilizatori. Acest lucru se intampla, in special, din cauza faptului ca resursele tale sunt impartite cu alti vecini. In momentele in care traficul depaseste latimea de banda, site-ul se va misca mai greu si apoi va deveni inaccesibil.

Pe de alta parte, planurile de gazduire VPS contin resurse dedicate. Astfel, celelalte site-uri de pe server nu pot avea acces la acestea si doar tu esti responsabil de modul in care le utilizezi. In plus, daca furnizorul cu care alegi sa colaborezi iti pune la dispozitie tehnologia OpenStack, vei putea sa faci upgrade la planul existent de cate ori este necesar. Memoria RAM, impreuna cu spatiul de pe disc si stocarea de tip RAID asigura o redundanta marita, iar procesoarele Intel Xeon de ultima generatie faciliteaza un hardware performant si cel mai bun software de virtualizare.

  1. Un server VPS este stabil

Infrastructura planurilor de gazduire VPS este una fiabila, existand un uptime garantat de 99,9% si asistenta tehnica disponibila 24/7. In perioadele de varf, magazinul tau online poate primi un numar ridicat de comenzi multiple in acelasi timp si trebuie sa poata face fata la acestea. De asemenea, trebuie sa dispui de un nivel superior de control in panoul de administrare.

Aceasta sarcina poate fi efectuata mai usor, datorita accesului root. In situatia in care nu detii foarte multe cunostinte tehnice, poti alege utilizarea unui panou de control. Acesta necesita o licenta, pe care trebuie sa o achizitionezi separat. Ai acces la toate fisierele, iar protocolul SSH te ajuta sa tii persoanele neautorizate la distanta de baza de date.

  1. Pretul pentru un pachet VPS este accesibil

Companiile mari utilizeaza adesea servere dedicate, deoarece proiectele de acest tip ajung chiar si la milioane de utilizatori. Majoritatea magazinelor online n-au nevoie de astfel de resurse. In schimb, daca ai o configuratie de tip CPU single core si spatiu SSD pe discul de pe o gazduire VPS, acest lucru garanteaza suficienta putere pentru a te adapta la situatia din prezent.

Drept urmare, poti economisi o parte din buget si sa-l utilizezi in alte moduri. Sistemele de operare disponibile sunt CentOS, Ubuntu, Debian si Fendora, acestea fiind bazate pe Linux. Daca iti doresti, insa, un VPS cu Windows, poti alege versiunea din 2008, 2012 si 7. Indiferent ce alegi, interfata ramane usor de utilizat si necesita doar cunostinte tehnice de baza.

De unde poti achizitiona un plan de gazduire VPS?

Comertul electronic este un domeniu dificil si competitia creste in fiecare zi. Totusi, poti face lucrurile mai usoare daca alegi un pachet de hosting potrivit. Internetul este plin de oferte extrem de atractive, important este sa studiezi atent piata si sa faci o alegere baza pe cerintele site-ului tau. Preturile sunt accesibile, asa ca pune costurile in balanta doar la final, dupa ce ai gasit caracteristicile de care ai nevoie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri