Atunci când deții o afacere online, indiferent de mărimea acesteia, ai nevoie de găzduire web. O prezență cât mai vizibilă pe internet a devenit o necesitate pentru orice proprietar de business.

Fie că îți faci doar un website de prezentare, îți lansezi un blog sau deschizi un magazin online vei avea nevoie de servicii de găzduire web. Primul loc în care oamenii încep să caute informații despre o afacere sau despre un produs este internetul, iar odată ce vizibilitatea în acest mediu există, ai toate șansele să îți crești afacerea și încasările.

Serviciile de găzduire web, primul pas pentru a-ți construi prezența online

Primul pas pe care trebuie să îl facă oricine deține un domeniu de internet este să găsească serviciile de găzduire web care sunt oferite de firmele specializate care stochează fișierele unui website pe serverele pe care le dețin și apoi le livrează în browserele utilizatorilor.

Serviciile de găzduire web sunt complexe oferind o cantitate semnificativă de transfer de date, stocare, conturi de email, dar și alte opțiuni. În funcție de abonamentul pe care alegi să îl plătești firmei care se ocupă de găzduire web, acesta putând fi anual sau lunar, poți beneficia de anumite oferte, de opțiuni suplimentare sau alte facilități, așadar ia-ți timp și analizează care sunt serviciile de care compania ta are nevoie pentru a avea succes pe internet.

Cum alegi cel mai bun pachet de găzduire web

Înainte de a alege serviciile de găzduire web va fi nevoie să te familiarizezi puțin cu tipurile de serviciii de acest fel care sunt disponibile și oferite de majoritatea firmelor de web hosting. Vei descoperi astfel că există găzduire web shared (partajată), găzduire web pe servere virtuale private (VPS) sau hosting dedicat. Fiecare tip de hosting are caracteristici specifice și va trebui mai întâi să înțelegi care răspunde cel mai bine nevoilor tale, apoi să iei decizia privitoare la pachetul de găzduire web potrivit pentru tine.

Tipurile de găzduire web

  • Găzduire web shared (partajată)

Acest tip de hosting presupune găzduirea mai multor websiteuri pe un singur server. Avantajul acestui tip de găzduire web îl reprezintă costul redus. Website-urile împart același spațiu de pe server și dezavantajul poate fi că în cazul unui trafic mai mare al unui alt website de pe server, și platforma ta ar putea avea de suferit. De asemenea, în cazul unor probleme tehnice majore apărute la un website de pe server, funcționarea celorlalte website-uri găzduite în același loc ar putea fi afectată.

  • Găzduire web VPS

Găzduirea VPS este asemănătoare cu găzduirea partajată, mai exact toate websiteurile sunt găzduite pe un singur server, însă aceasta este singura asemănare. Fiecare website găzduit pe acest tip de server are propriile resurse, astfel că nu interferează în niciun fel cu restul platformelor. Găzduirea VPS presupune costuri mai mari decât găzduirea shared.

  • Găzduire web dedicată

Găzduirea dedicată este recomandată website-urilor care au nevoie de o capacitate mare de resurse de pe server pentru a funcționa la cea mai bună capacitate. Găzduirea dedicată pe server este necesară website-urilor cu trafic mare, zilnic, sau magazinelor online cu multe produse.

Găzduire web pentru afaceri competitive

Când urmează să lansezi un magazine online, caută o firma de web hosting care să ofere servere dedicate, precum și platform avansate de servere cloud, versiuni de servere personalizate, în cazul în care ai nevoie, și un serviciu de suport clienți disponibil 24/7. În funcție de mărimea afacerii este posibil să ai nevoie de găzduire web care să suporte câteva mii de vizitatori pe site sau un număr mare de produse listate pe platforma de ecommerce.

Dacă nu știi ce tip de hosting este mai potrvit nevoilor actuale ale afacerii tale, poți începe cu un pachet de bază, care să conțină găzduire pe servere shared. Pe măsură ce afacerea online se dezvoltă poți face un upgrade și la tipul de hosting. Poți trece la servere dedicate sau VPS, în funcție de direcția în care a evoluat business-ul online pe care îl ai.

Securitatea datelor, o prioritate pentru orice website

Securitatea datelor este un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere când alegi web hostingul. Atacurile cibernetice și amenințările malware pot provoca blocarea site-ului sau pot pune în pericol informațiile private ale clienților. De exemplu, potrivit unui studiu realizat anul trecut, peste 65% dintre organizațiile majore din sectorul serviciilor financiare s-au confruntat cu atacuri cibernetice, o cifră îngrijorătoare pentru orice persoană utilizează internetul și un motiv în plus să iei toate măsurile pentru a preveni un dezastru, atunci când deții un site.

Așadar, când alegi găzduirea web, caută una care utilizează tehnologia de criptare între utilizator și server sau între serverul gazdă și serverul afacerii. Astfel, comunicațiile și datele sunt criptate și protejate împotriva hackerilor și atacurilor cibernetice.

De ce să alegi serviciul de suport clienți 24/7?

Pentru o afacere online care are planuri ambițioase, păstrarea unei o imagini pozitive și profesioniste în fața clienților și potențialilor este esențială. Așadar, odată ce ți-ai construit o prezență online, va trebui să o menții la cele mai înalte standarde. Unele firme de găzduire web oferă suport pentru clienți 24/7 și aceasta este o opțiune pe care ar trebui să o iei în calcul pentru a avea singuranța că nicio problema tehnică nu îți va afecta bunul mers al afacerii. Odată ce beneficiezi de acest serviciu suplimentar, știi că orice problemă apărută pe server va putea fi remediată în cel mai scurt timp.

Ce mai trebuie să știi despre găzduirea web

În ceea ce privește sistemul de operare al serverului, Linux este de regulă prima opțiune. Există însă și posibilitatea să alegi între Linux și Windows în anumite cazuri. În cazul în care există aplicații specifice pentru server care necesită Windows, cum ar fi SQL Server sau o aplicație personalizată scrisă în .NET, atunci trebuie să te asiguri că poți beneficia de găzduirea Windows.

Atunci când ai o prezență web, este necesar să ai și cel puțin și o adresă de email asociată domeniului website-ului tău. Este aproape imposibil să menții contactul cu clienții și să fii în permanență la dispoziția acestora, dacă nu există pe website o adresa de email la care se pot trimite mesaje. Cele mai multe firme de găzduire web au incluse în pachetele de hosting și adrese de email, care pot fi nelimitate sau poate exista o limitare a conturilor ce pot fi setate.

Sursa foto: Freepik.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri