Comentarii pe articolul Noua din zece salariati din Romania spun ca fac ore suplimentare


Angajatul care se complace

Ciubotaru Daniela la 16 Septembrie 2008, ora 15:02
Angajatul care se complace
Este adevarat ca angajatii fac ore suplimentare si marea majoritate a acestor ore nu sunt remunerate. Si eu fac parte dintre acesti angajati. TREBUIE SA LUAM ATITUDINE! Nu trebuie sa stam, trebuie sa facem ceva! Nu suntem obligati sa muncim peste orele de program. Doresc sa aflu de la un jurist ce putem face, deoarece legea este... Nu intelegi nimic.
Alex Itcus la 16 Septembrie 2008, ora 16:17
Exemple de atitudine:
1. demisia;
2. sa spui "maine am aranjat sa vorbesc cu un avocat" in loc de "doresc sa...";
3. sa spui "eu nu mai stau, fac ceva";
4. participarea la interviuri in alte companii.
In acelasi timp ti-as recomanda sa scrii "eu ma complac" in loc de generelizarea din titlu. In rest, numai bine.
Monica Ionela Batineanu la 16 Septembrie 2008, ora 18:33
Imi pare rau ca nu pot fi de accord cu tine, insa Romania nu e tara care sa-ti permita sa iei atitudine. Spui "demisia", este oare asa usor sa renunti? Te gandesti ca e din ce in ce mai greu sa supravietuiesti iar daca iti dai demisia cum ar fi? Sa nu mai zicem si daca ai familie... Toti spunem ca luam atitudine insa in sistemul nostru jenant nu cred ca ai dreptul la aceasta atitudine, pentru ca orice avant iti e taiat de cei mai puternici. Adevarul e ca la noi banii fac legea, iar un simplu angajat nu poate rapune un angajator plin de relatii.
Adriana Rotaru la 16 Septembrie 2008, ora 20:40
Toate multinationalele, si nu numai, ii obliga pe salariati la ore nelimitate de munca (neplatite) prin sistemul de lucru, pe proiecte angajate cu termene de predare extrem de stranse. Ma refer aici la angajatii foarte productivi si nu la cei ce trag de timp, precum cei din Primarii si multe alte institutii de stat. Si atunci unde sa te duci si cu ce bani sa-ti faci propria afacere? Deplorabil este faptul ca in Romania nu se respecta legile iar institutiile statului sunt inexistente contribuind astfel la epuizarea fizica, in scurt timp, a celor care, practic, ar trebui protejati pentru a-si putea aduce contributia creativa cat mai mult timp in domeniul in care s-au specializat. Solutia ar fi sa refuze TOTI munca suplimentara insa unirea la romani este foarte greu de realizat.

  Inapoi la articolul Noua din zece salariati din Romania spun ca fac ore suplimentare

Setari Cookie-uri