Comentarii pe articolul S&P coboara la "negativa" perspectiva Transelectrica


Discreditarea agentiilor de rating

Robert Bende la 31 Octombrie 2008, ora 09:34
Discreditarea agentiilor de rating
Nu stiu daca s-a gandit cineva dintre conducatorii iubiti ai tarii sa ia masuri de discreditare al acestor agentii de ratinguri in presa locala si cea internationala, "agentii conduse din umbra de interese ale marilor puteri economice" sau ne place tuturor doar sa ne minunam in aceste stiri senzationale si aberante despre reducerea ratingului, in acest caz al Transelectrica, care chiar daca ar fi afectat de criza financiara mondiala, ar fi in cea mai mica masura posibil ca urmare al faptului ca este vorba despre o companie in situatie de monopol de care depinde viata de zi cu zi al tuturor locuitorilor din Romania, nu numai afacerile catorva firme cu diverse obiecte de activitate care sunt influentate de modificarile pietei mondiale.

Pe intelesul tuturor, atata timp cat in Romania se consuma energie electrica, indiferent de cantitatea consumata, Transelectrica va fi mereu o companie profitabila indiferent daca se afla in administratia statului sau al altor investitori privati.
Rolul statului ca administrator al Transelectrica ar fi sa tempereze si sa tina sub control costurile (salariile) respectiv tarifele serviciilor, ce regasim cu totii in pretul energiei electrice.

  Inapoi la articolul S&P coboara la "negativa" perspectiva Transelectrica

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile