Comentarii pe articolul Emag va vinde anul acesta aproape cat Flamingo in 2007 (Update)


pai este normal sa vanda cat Flamingo si chiar sa-l si depaseasca!

Gherghel Lucian la 24 Ianuarie 2008, ora 10:42
pai este normal sa vanda cat Flamingo si chiar sa-l si depaseasca!
In 2000-2001 Flamingo era unul dintre cei mai buni retaileri de componente de calculator din Romania. Daca doream o anumita componenta mergeam la ei si comandam iar in cel mai rau caz asteptam cam 1 saptamana daca nu ers componenta pe care o doream.
Singura alternativa in Timisoara era ETA2U care avea insa preturi de lux sau baietii descurcareti care aduceau componentele din Ungaria la pret redus (nu plateau taxele :)) dar sufereai la partea de service.
Flamingo s-a lansat realmente cu componente mid si high-end pt gameri si cu computere si retelistica pt companii.
Companiile insa vin si pleaca si sa nu uitam ca in fiecare an au un program de3 reduceri a costurilor, deci as zice ca este o ocazie doar pt cateva luni maxim un an.
Tinerii si ceilalti (gameri si entuziasti IT) au in schimb nevoie constanta de componente de computere si merg in general pe brand-uri. As zice ca acest sector de piata a fost neglijat mult in ultimii 2 ani si in plus este deja o regula sa nu mai fie componente premium in magazin. Deci vrei nu vrei trebuie sa astepti o saptamana sau chiar mai mult.
Pai care mai este atunci diferenta intre Emag si Flamingo? Ca in rest nu ai nici un avantaj...
Ba mai mult chiar, Flamingo si-a creat o imagine de magazin cu preturi mari.
In general gamerii si entuziastii IT stiu exact ce vor sa cumpere deoarece se documenteaza forte bine inainte (Chip, Level, Tomshardware, Guru3D, etc.), chiar zile uneori si nu prea sunt sedusi de ambalaje. Ei vor ca sa aibe o anumita componenta care sa functioneze ireprosabil 1-3 ani, sa fie ceea ce ei aleg si nu ce li se sugereaza de catre vanzatorul de la magazin si daca se poate la un pret cat mai mic sau comparabil cu ceea ce apare in review-urile straine.
Fara sa fac reclama (am fost client in ultimii 13 ani la toate magazinele de componente), as zice ca Emag se apropie destul de mult de cerintele de mai sus desi in ultimele luni si preturile lor au inceput sa urce sau ceilalti au devenit mai competitivi.
Daca tot trebuie sa astepti, ce rost mai are sa platesti in plus si sa te deplasezi pe banii tai pana la magazin ca sa ti se spuna ca ceea ce ai comanadat nu a sosit inca si ca sa revii peste 3 zile?
Cred ca este preferabil sa primesti componenta prin curier fara sa-ti mai perzi timpul si banii cu transportul (asta daca stii ce vrei sa cumperi).

  Inapoi la articolul Emag va vinde anul acesta aproape cat Flamingo in 2007 (Update)

Setari Cookie-uri