Comentarii pe articolul 10 reguli pentru a angaja cei mai buni oameni


Bluf - reguli traduse sau doar proaste?

Gelu Mataranga la 29 Ianuarie 2008, ora 17:11
Bluf - reguli traduse sau doar proaste?
Daca regulile de mai sus sunt doar traduse din alta parte atunci ar fi in regula. Daca insa au trecut prin filtrul Wall-Street atunci e grav, deoarece am fost obisnuit de dvs cu comentarii si articole pertinente si de buna calitate. Cu ce nu sunt de acord, defel, restul nu polemizez:
1. Regulile 1 si 2 suporta largi comentarii, studiile si competenta sunt foarte importante, experienta si atitudinea se pot schimba sau imbunatati cu instrumente motivationale.
2. De aceea este tara noastra acolo unde este pentru ca se angajeaza doar obedienti, conform regulii stupide mai sus mentionate; un rebel are puterea de a aduce noul si plusul de care orice companie are nevoie. Obedientul se va multumi sa plece capul si sa acccepte toate situaiile ca atare, nefiind in stare sa imbunatateasca ceva.
3.Sunt foarte multi profesionisti adevarati, carora le lipseste sharmul iar simtul umorului este deosebit de al majoritatii poporului roman care se hlizeste le poantele promovate de televiziunile noastre de bani. Daca ei nu au simtul umorului nu inseamna ca nu sunt valorosi. Cati inteleg umorul englezesc traditional? Putini...
Richina Balaci la 29 Ianuarie 2008, ora 23:07
Comentariu foarte pertinent.Daca studiile la universitati prestigioase nu au valoare, atunci sunt de preferat cei care isi platesc diplomele pe la asa - zisele "facultati" care fabrica ingineri si economisti pe banda rulanta?
Iar optimismul si gandirea pozitiva, calitati incontestabile, pot suplini competentele tehnice?
Ce sa mai vorbim despre povestea cu obedientii! Autorul articolului nu stie ca societatea a progresat in primul rand datorita celor care "ies din rand"?
Organizatiile trebuie sa stimuleze spiritul inovator, nu "supunerea".
Charisma si simtul umorului, da, sunt foarte importante, mai ales pentru un manager, dar in general in crearea unei atmosfere pozitive , dar sa nu le supraestimam. Eu am avut surpriza sa constat ca o persoana cu rol managerial, nu foarte charismatica, aduce mult mai multe beneficii firmei decat o persoana charismatica si cu simtul umorului, foarte inteligenta, dar care nu are notiuni elementare de management.

Si eu am crezut ca e un articol care merita citit...
Suteanu Ileana la 30 Ianuarie 2008, ora 13:08
Umorul este apanajul oamenilor inteligenti.
Zaharia Morar la 30 Ianuarie 2008, ora 15:54
"Umorul este apanajul oamenilor inteligenti"? Cine crede asa ceva? Intr-o viata de om am cunoscut oameni foarte valorosi care intr-adevar nu avea pretinsul simt al umorului, pentru ca il considerau superficialitate. Adica cui nu-i plac "poantele" lui Jugaru este imbecil? Edison nu a avut deloc simtul umorului.
Prosti! Aceste reguli poate sunt bune pe alte meridiane dar la noi in Romania categoric NU !
Nicolae Tornyai la 30 Ianuarie 2008, ora 18:32
Ileana daca iti moare cineva din familie sau oricum cineva drag sau pateste un necaz mare si nu ai simtul umorului in momentul ala sa sti ca nu te angajez.
Traian Purnichi la 13 Februarie 2008, ora 19:32
Acest articol este ca un ghid, adica va arata niste repere.Nu sperati sa gasiti in "literatura de afaceri" solutii la problemele voatre. Acelea vor fi cele mai bune doar daca le gasiti voi insiva. Nu luati nimic personal si cititi si printre rinduri....
Iuliu C-V la 20 Septembrie 2008, ora 11:09
"2. De aceea este tara noastra acolo unde este pentru ca se angajeaza doar obedienti, conform regulii stupide mai sus mentionate; un rebel are puterea de a aduce noul si plusul de care orice companie are nevoie. Obedientul se va multumi sa plece capul si sa acccepte toate situaiile ca atare, nefiind in stare sa imbunatateasca ceva". - Gelu Mataranga
Ai dreptate, din cand in cand si cateodata, un rebel poate asta. Dar in firmele de top, unde ti se cere dedicatie totala 14 ore din 10, unde ai grafice pe ore si minute si eficienta trebuie sa zbarnaie, rebelul nu suporta regimul si devine ineficient. Acolo, cel obedient REGULILOR si REGLEMENTARILOR, nu obedient in sensul spinarilor indoite de tip comunist in fata secretarului de partid, acela obedient firmei si idealurilor ei va fi cel mai eficient. Si lasa-l sa fie rebel acasa sau cu prietenii sau sa sara etape dupa primii 5~10 ani de munca asiduua, cand sa ii vina ideea rebela de a aduce un plus de dezvoltare firmei sau mai stiu eu ce altceva, dar pana atunci trebuie sa puna osul, nerebel, si...
Din pacate LIPSA disciplinei obediente a cultului muncii este cauza starii in care se afla Romania, dragul meu. Sau macar una din cauzele majore. Aici cred ca e chestie de semantica, ai tu o problema cu cuvantul obedient ca ai impresia ca inseamna caciulire sau umilinta. Nu e deloc asa. Crede-ma. ID-ul meu de yahoo/skype este mediatecteam_arad, ma bucur sa continui discutia acolo (sau aici, desigur, acolo eventual pentru a vorbi direct).

  Inapoi la articolul 10 reguli pentru a angaja cei mai buni oameni

Setari Cookie-uri