Comentarii pe articolul Greva generala la cea mai mare banca din Romania


reactii si reactii

Ionut Ghita la 13 Ianuarie 2009, ora 14:29
reactii si reactii
vad aici diverse comentarii chiar prea multe as zice pentru o astfel de stire
- desi 'sindicat' parca ne suna socialist sau comunist -foarte bine ca au unul prin intermediul caruia isi pot uni glasurile si isi pot cere/negocia drepturile. Situatia e reglementata legal si intalnita peste tot in tarile dezvoltate - Japonia, SUA, Franta. Pana la urma contractul de munca nu este unul de sclavie, venitul trebuie sa mearga si catre actionariat dar si catre angajat. Asta nu inseamna ca angajatii ar trebui sa "beneficieze de drepturi la gramada si fara nici o diferentiere" si uscaturile sa nu fie cernute, dar asta nu e treba clientilor ci e una interna.
- faptul ca isi cer drepturile nu ar trebui sa afecteze clientul si aici depinde de management sa rezolve criza rapid deoarece deterioararea imaginii si aparitia nemultumirilor in randul clientilor va aduce in final pierderi bancii ca entitate. Probabil ca vina apartine managementului pentru situatia creata - daca ar fi avut grija sa angajeze oamenii potriviti si i-ar fi remunerat corect ei ar fi muncit mai bine (nu neaparat mai mult), imaginea ar fi fost alta, veniturile poate mai mari si nu s-ar mai fi pus problema unei greve...
- desi a fost preluata de o banca straina, BCR vine cu o mostenire trista constand in atitudine nepotrivita a unor angajati cu sau fara pile, viziune, servicii putine, rigiditate Depinde de urmarile acestei situatii, poate ca cei interesati pana la urma de cum merg treburile in propria ograda vor lua niste decizii iar lucrurile se vor schimba. Deci pana la urma poate ca tot raul spre bine.
- dreptul fiecaruia de a-si exprima opinia (dar fara limbaj suburban va rog), de a-si retrage banii, de a nu face nimic, de a fi ingrijorat. Pana la urma asta este un forum unde oamenii pot comenta liber (in continuare civilizat sper eu), asta este economia de piata unde fiecare pasare pre limba ei piere sau nu.
- ca BCR ar da faliment sau ar fi destabilizata asta mai greu si nu ar fi bine pentru nimeni. Ca ar putea fi afectata ca imagine, incredere, venituri - asta da, dar pana la urma aceste lucruri ar trebui sa duca la schimbari in bine din punct de vedere al personalului ce lucreaza in banca, al serviciilor oferite, etc.
- daca e normal sa-ti retragi banii ca ei fac greva - optiunea fiecaruia; daca e normal sa-i urasti pe angajati ca isi cer drepturile indiferent de salariul lor - asta discutabil; ca poti sa fii nemultumit de dobanzi sau comisioane sau atitudinea staffului - asta este altceva si asta ar trebui sa ne preocupe din postura de clienti ai bancii.

Ce nu inteleg este efervescenta voastra la aceasta stire, negativismul cu care priviti un exemplu de libertate capitalista (posibilitatea fiecaruia sa-si ceara drepturile) si rautatea cu care va atacati opiniile.si nici macar nu va cunoasteti personal. Ne intereseaza mai mult cat castiga respectivii angajati sau cum suntem tratati si ce servicii primim in schimbul banilor nostri ? Daca sunteti nemultumiti de serviciile sau relatia voastra cu banca in cauza ati luat vreunul dintre dvs atitudine ? V-ati cerut drepturile pe loc cand ati fost nedreptatiti? Ati facut vreo reclamatie catre un superior din banca sau la OPC? Ati incercat sa schimbati ceva sau continuati sa comentati de dupa gard sub protectia anonimatului atat angajati cat si clienti? Si daca cineva alege sa-si retraga banii, nemultumit sau ingrijorat fiind, care este problema voastra a celorlalti ?
si mai curios sunt altele mai rele la care nu prea vad comentarii

  Inapoi la articolul Greva generala la cea mai mare banca din Romania

Setari Cookie-uri