Comentarii pe articolul Ce impozit forfetar vor plati firmele in 2009 si 2010


inechitabil

Silviu la 4 Mai 2009, ora 21:06
eu am o firma si de cativa ani am o cifra de afaceri de aprox. 30.000 lei. atat pot. eu impreuna cu un angajat (sotia) ne asiguram un venit mai mult decat modest dar platesc contributiile la stat si nu cer de la stat nimic. pana acum am platit impozit pe venit de 3% din cifra de afaceri ceea ce inseamna aproximativ 900 lei pe an. de unde sa dau 2.200 lei (anul acesta 1.400 lei) ? voi desfiinta firma si cel putin cateva luni ne va plati statul noua ajutor de somaj si dupa aceea..... "dumnezeu cu mila".
acest impozit forfetar este total inechitabil. daca tot dupa cifra de afaceri se plateste impozitul de ce sa platesc la fel cu cel care are o cifra de afaceri dubla decat mine? si de ce acea firma care depaseste cu un leu (atentie: un leu) baremul impus absolut aleatoriu de catre guvern sa plateasca impozitul dublu? de ce eu sa platesc mai mult de 7% din cifra de afaceri iar cei care au o cifra de afaceri de 2.500 (doua mii cinci sute) ori mai mare decat mine sa plateasca un impozit sub 0,02% din cifra de afaceri, adica de doar 10 (zece) ori mai mare decat mine?
eu cred ca , de fapt, nu banii mei ii vrea guvernul pentru ca daca nu am de unde sa dau desfiintez firma asa cum au facut-o multi altii si atunci statul nu castiga nimic. acest impozit este facut pentru cei care au cifre mari de afaceri. daca ar plati 16% din profit ar plati si cateva sute de mii de lei . cu impozitul forfetar suma maxima care se plateste este de 43.000 lei.
asa ca acest impozit, pe langa faptul ca este inechitabil este de fapt praf in ochi pentru a nu vedea ca , din nou , se face ceva doar pentru ei, pentru asi sporii ei veniturile.
Mihai la 6 Mai 2009, ora 14:50
In aceasta situatie sunt majoritatea srl, care nu au bani nici macar sa suspende sau sa radieze activitatea. Impozitul forfetar avantajeaza clientela politica, marii granguri ai economiei romanesti si ucide micul intreprinzator.In mod normal nu ar trebui sa se impuna taxe pentru suspendare sau desfiintare, daca asta se doreste, pentru firmele fara activitate sau cu profit 0. Greva fiscala nu este o solutie, pentru ca nu-i doare nici in cot pe guvernanti, iar noi ne putem alege cu ceva bastoane pe spinare(si batuti si buni de plata).Doar o noua revolutie...

  Inapoi la articolul Ce impozit forfetar vor plati firmele in 2009 si 2010

Setari Cookie-uri