Comentarii pe articolul Turismul in Turcia: Cum se transforma un business in stil de viata


pe cand turism in romania???

Denisa Apostol la 17 Iulie 2009, ora 16:07
Interesant articol! Pe unii criza ii motiveaza la solutii atractive, pe altii ii face si mai arivisti!

Asa se explica de ce multi romani aleg sa petreaca vacantele pe litoralul turcesc. Nu e vorba ca marea e mai albastra acolo si nu la noi (desi poate o fi si asta un motiv), ci de pregatirea personalului care intelege intr-adevar ce vrea turistul - pachete atractive, excursii optionale, divertisment. Fara sapte feluri de muzici pe aceeasi plaja, gunoaie aruncate aiurea (de aceea exista plaje private - fiecare hotel cu plaja lui si cu personalul propriu care asigura curatenia).

Acum doi ani am ales si eu un pachet turistic in Kusadasi, la invitatia unor prieteni, la hotel de patru stele, cu toate mesele incluse (tip bufet, aveai de unde alege), cu plaja privata si cu servicii optionale - cum ar fi spa (inclusiv bai turcesti), excursii zilnice cu feribotul pe diverse insule, chiar si tururi complete spre Efes - toate acestea se platesc separat, dar nu sunt scumpe. Mai mult, de fiecare data se organizau activitati, concusuri pt cei mici, dar si pt cei mari la piscina hotelului. Am platit circa 300-400 euro pentru sapte zile (euro era atunci la maxim 3,5) - aici era inclus si transportul cu autocarul - recomand totusi avionul.

In fine, ideea e ca se pot face multe pentru a multumi clientul - de aici trebuie sa se porneasca - daca conditiile din hotelurile noastre nu sunt pe masura preturilor, sa nu mai zic ca "all-inclusive" nu pare a fi o varianta ok pentru managerii nostri, iar preturile sar calul chiar daca nu au mai fost facute renovari de sapte ani, pai atunci sa nu ne plangem ca nu vor romanii nostri sa vina pe litoral...si sa nu dam vina pe lipsa investitorilor - ci pe neintelegerea clientilor si neatractivitate - de ce sa dai 400 euro sa stai patru zile si sa scoti alti bani din buzunar pt mancare cand poti sa stai sapte zile all-inclusive si sa ai si alte optiuni de petrecere a timpului liber in statiuni? Asta trebuie sa se intrebe si romanii nostri. Avem ce arata, dar nu stim cum sa ne facem ofertele atractive si in ciuda exemplelor din vecini - Bulgaria, Turcia etc, nu se intampla nimic.

Inca mai sper ca atunci cand voi veni vara viitoare pe litoralul romansc, voi observa o imbunatatire cat de mica...pentru ca si litoralul nostru are farmecul lui aparte si orice roman ar trebui sa isi permita o vacanta la mare pe an in conditii decente! Si da, Ministerul Turismului ar trebui implicat si el serios in schimbarea imaginii defectuoase - o taxa pt fiecare turist la intrare in statiune nu rezolva mare lucru!!! Facem bani, dar cine si unde ii foloseste cu cap???
Cristian Cristescu la 18 Iulie 2009, ora 11:42
nu cred ca nici la anul va fi ceva pe litoralul romanesc!
e o mare porcarie!
de ce nu se fac pe litoral excursii optionale pt turisti (Sinaia, Brasov, Bucovina)..asa cum fac turcii, grecii?
de ce preturile sunt mai mari decat la turci si greci?

  Inapoi la articolul Turismul in Turcia: Cum se transforma un business in stil de viata

Setari Cookie-uri