Comentarii pe articolul Se schimba foaia Ce legislatie a muncii vrea Guvernul in 2010


"Se schimba foaia Ce legislatie a muncii vrea Guvernul in 2010

Ion Baragau la 26 Ianuarie 2010, ora 14:44
Am sa va spun doar atat,ca ceea ce vrea Guvernul pare la prima vedere o idee buna,in realitate,se vor gasi portite de evitare a acestor lucruri.

Legislatia Romaniei este una instabila si plina de lacune.De vreo 20 de ani tot armonizam legislatia nationala dupa cea europeana si nu mai terminam.

Ca stat al UE,Romania are obligata sa creeze acte normative,in acord cu Aquis-ul comunitar,insa la noi legile sunt facute cu portite de scapare ,tocmai ptr a da prilejul angajatorilor si tuturor celor care cad in incidenta acestor legi,sa faca tot ce vor.

Am sa va dau un exemplu clar de magarie a unui fost angajator la care am lucrat,fara a-l nominaliza si sa va spun ca ,cea mai la moda cale de a avea un flux de personal continuu , este sa-l angajezi in perioada de proba de 3 luni pe un salariu de mizerie si apoi,sa aranjezi cu policlinica cu care , tu ca angajator ai contract de prestari servicii medicale in medicina muncii, sa-l declare inapt medical dupa cele 3 luni.Si, uite asa se scutesc bani in cadrul companiei.

Nu mi s-a intamplat personal,dar colegilor din alte departamente,da.Inspectorii ITM-urilor ar trebui sa le faca verificari complexe acestor angajatori si sa nu mai stea la mese intinse de protocol, ignorand realitatea .

  Inapoi la articolul Se schimba foaia Ce legislatie a muncii vrea Guvernul in 2010

Setari Cookie-uri